Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

grilli4nt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om grilli4nt

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack Brorzan för bra input! Jag har varit endel ute på öarna närmast (Kärsön, Drottningholm, Ekerö, Adelsö etc) landvägen och det känns ju väldigt naturnära med ganska lite bebyggelse. Så det blir säkert toppen att hänga runt där ute på vattnet
  2. Stort tack PLM för din input! Lutar faktiskt mot Mälaren i nuläget och så framåt sett får jag utvärdera.
  3. Hej Peter! Nej, den här gånge har du absolut inte fel. Jag är dock medveten om att det är lite antingen eller i mitt fall. Men då är ju frågan, vart tror du jag får mest "kaka men samtidigt kan äta den?". På mälarsidan (pampas / karlberg, eller dyl) eller Saltsjösidan (Brunnsviken, annat?)
  4. Tack allihopa för mycket bra input! Det var exakt sånt här jag kände att jag ville få ta del av för att få lite mer perspektiv och fler aspekter att ta i beaktning. Jag förstår att båten spelar roll och hur fort den går men jag har läst på lite sjökort och verkar som att det är väldigt strikt med hastighetsbegränsningar oavsett, så ditt inlägg Busteri var mycket värdefullt för att få ett hum om vad jag kan förvänta mig med hamn i Mälaren vs på andra sidan slussarna. För er information är det en Yamarin 59/60/63 DC som jag har kollar mest på. Att ha den centralt är i nuläget ett krav men nu fick jag mig en tankeställare på "vilken sida" om slussarna jag vill ligga. Vattensport för all del, men jag är ju ute efter lite av varje. Att kunna ta sig ut till en mysig vik och bada. Fiska. Lägga ankar och sova en natt. Olika typer av utflykter, korta som långa. Snarare det än att hoppa mellan gästhamnar och kolla in vimlet. Tanken med att ha den i stan är ju just enkelheten och att kunna ta en kortare tur typ en sommarkväll efter jobbet och sticka och bada och fiska med kompisarna. Vilken sida av slussarna skulle ni då säga är att föredra? Kanske ligga i mälaren och slippa havstulpanerna och om man ska ut på kortare turer sticker man ut i mälaren helt enkelt. Och så om man ska ut i saltsjön och vidare får man då göra längre utflykter och räkna med mer tid för transport?
  5. Hej MG! Jag har börjat fatta intresse för det här med båtlivet och det är dags att börja ställa sig i kö / söka båtplatser i Stockholmsområdet för motorbåt. Jag bor centralt i Vasastan och närheten till båten lockar, samtidigt som jag förstår att avstånden att ta sig ut till "fritt vatten" både kan vara lite besvärligt och tidskrävande. Jag skulle jättegärna höra lite från era erfarenheter vilka områden ni rekommenderar om man ska ha båt i innerstan i Stockholm. Det jag har kollat lite på nu är Brunnsviken samt Karlbergs kanal / Pampas. Andra rekommendationer? Hur lång tid tar det att ta sig från Pampas/Karlberg ut i Skärgården? Är det slussar som gäller? Är Brunnsviken ett bättre alternativ om man vill ta sig ut på fritt vatten? Eller så kanske man kommer långt på att dra västerut in i Mälaren eller tror ni man tröttnar på detta fort? Om man vill utöva vattensporter som skidor/wakeboard, hur långt ut behöver man komma? Tacksam för alla svar / input. Är som sagt ny och försöker skaffa mig lite insight så jag vet vart jag ska ligga på för båtplats!
×
×
  • Skapa nytt...