Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

HeFe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om HeFe

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. ja 5-6 knop är optimalt sen drar förbrukningen iväg tills man går upp i plan https://sv.wikipedia.org/wiki/Deplacementsfart
  2. Tack Ingemar, det var inte svårare att räkna ut än så alltså..🤓. ..verkar vara en utmaning att få rättvisande siffror.. Min förhoppning var att kunna bättre få koll på hur många liter man faktiskt bränner på en åktur som ofta består av sträckor med både låg fart såväl som sträckor i plan. Det blir nog till att koppla in en extern dunk med känd volym och sedan väga/ mäta efter trippen.
  3. jo förhoppningsvis.. 3-4 l/nm i 6 knop ..som flödesmätarn visar nu känns aningens mycket även om jag är medveten om att man plogar mycket vatten i den farten..
  4. jo vid planingsfart funkar även Garmin bra, Jag hade en förhoppning om att kunna få bättre koll på totalförbrukningen under en tur eftersom tanknivåmätaren lämnar en del övrigt att önska .. we shall see.. Lycka till du med!
  5. Tror det kan var svårt att reklamera till Garmin om det är så att det är det faktum att jag har en mekanisk pump som ställer till, Garmin specar minsta flöde till 7,5 l / h - vad det nu blir i L / nm…
  6. aha , ja jag har just beställt en reservdunk med slanganslutning som jag tänkte ställa ovanpå motorluckan som får stå på glänt som slangen får gå ned igenom. sedan köra en sväng i låg fart och sedan mäta/väga. Det bör väl ge mig faktisk förbrukning som Förhoppningsvis är väsentligt lägre än vad flödesmätaren påvisar…
  7. Hallå Daniel, ja det verkar vara svårt med små flöden. Har du elektrisk eller mekanisk bränslepump? Jag fick tips av IngemarE om att skaffa en ”pulsation damper ” som förhoppningsvis kan jämna ut flödet..
  8. Hej igen Ingemar , Jo det sitter en mekanisk bensinpump på min motor, hmm så dess "spottande" karaktär gör det svårt för GFS10 att mäta flödet vid låg hastighet . Jag läste ett gammalt inlägg ( 2009) från någon som var helnöjd med sin GFS10 - Kan det varit så att han hade en elektrisk bränslepump. !? (TS har inte varit aktiv sedan 2011 så jag har inte ställt frågan) Min avsikt med att installera GFS10 var dels att se var jag har optimal hastighet/förbrukning men inte minst även hålla reda på den faktiska förbrukningen eftersom "fuel sender´n" visar allt annat än rätt. Detta syfte verkar dock gå om intet om inte mätning vid låga hastighet är rättvisande . Jag funderar på att koppla in en extern tank med känd volym /vikt för att kunna mäta den faktiska förbrukningen vid 5-6 knop .. Något förslag på lämplig "set-Up"- Tank - koppling - placering av tank ??
  9. Som IngemarE påpekar; det kommer bensin ur avluftningen så det tyder väl på att det är fri passage i avluftningsledningen.. Jag har INTE anslutit GFS10 till min "fuel sender" då den är allt annat än pålitlig.. visade att kvarts tank återstod men ack vad jag bedrog mig...
  10. hm tack för input men tveksamt - har aldrig sett någon info om delad tank, dessutom tankade jag ca 170 l vid ett tillfälle förra säsongen..
  11. Hallå där, Bayliner 2355 (1997) med Mercruiser 5,7 l , förgasare som enligt Garmin flödesmätare drar ca 2l /nm i marschfart 22-23 knop. Det verkar väl rimligt !? Men.. i låg fart 6-7 knop,kan flödet hoppa allt mellan 1-18l / nm.. Kan detta stämma eller är det något problem med flödesgivaren? och om det skulle stämma ,är detta ett. förgasarproblem ? Som lök på laxen är det något problem med tanken.. enl. spec skall den rymma 210 L men när jag tankade idag (efter att ha fått soppatorsk trots att tankmätaren visade på kvarts tank…) och fyllt ca 15 l från reservdunk, så fick jag inte i mer än 135 L , sedan rann det bensin ur avluftningsventil och tankmynning.. All input välkomnas tacksamt! Kul med båt!!
  12. informativt om ACR och vilka strömmar som uppstår
  13. #kane Ha, nu fattar jag vad du menade med ”ej från fabrik” i tidigare svar, (uppfattade det som om det var BEP relät som inte hade några säkringar .. .) De säkringar som visas i BeP instruktionen svarar ju faktiskt mot mina två huvudsäkringarna snarare än c+ d . #ABC Ja 150A på förbrukarsidan kanske blir för mycket, har inte räknat efter på vad den totala strömmen kan bli ännu men kanske räcker det med 80 A säkring. Har inte ännu funderat på hur säkring av förbrukarkablarna görs bäst, finns det möjligen någon plusplint med säkringshållare som kan vara lämplig att använda ?
  14. Hallå igen , Jag har gjort ett nytt schema/skiss men är osäker på var jag bör säkra kablaget utöver de två huvudsäkringarna (150A Förbrukare & 300A Start ). Behöver jag säkra både "c" och "d" om jag använder 16mm2 enligt Kane´s förslag ? Om även "b" är en 16mm2 kabel , behöver den egen säkring eller skyddas den tillfredsställande av "förbrukarsäkringen" ? Tackar på forehand !
×
×
  • Skapa nytt...