Jump to content
Saturday 24 February 2024

sharkstate

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by sharkstate


 1. Jag har en Mercury 125hk utombordare med nytt Mercury reglage (se bild). Hastigheten är väldigt dåligt fördelad över reglaget, 0-5 knop tar ca 3/4 av reglaget och 5-30+ den sista 1/4 (dvs superkänsligt med milimeterröreslser på slutet). Går det att själv förbättra så att det jämnare fördelas över hela?

   

  Det är dessutom alldeles för "löst", misstänker att det går att ställa in trögheten någonstans? Håller även farten dåligt, dvs glider sakta upp resp ned i hastighet även när reglaget är orört.

   

  Tacksam för tips på vad man ev kan ge sig på att försöka lösa själv.

   

   

  Screenshot 2022-05-20 at 12.49.02 PM.png


 2. Två frågor om utombordare 2T Mercury Optimax:

   

  1. vad är rimlig oljenivå? när fylla på? se bild

   

  2. förra ägaren anv billig olja. jag vill byta till bättre. ok att mixa dem dvs att jag fyller på succesivt med min eller bättre låta den äldre försvinna först så mycket som möjligt?

   

  6A880E2C-89B1-4EDF-8ABA-DDAEFEBD328B.jpeg


 3. Se bifogad båt. Vad kallas "näbben" i fören? Väldigt praktiskt såklart, men har en vild idé om att "bygga ut" undertill den, så att skrovet mer förlängs hela vägen. Dels för stabilitet, men framförallt för att det skulle se mer gediget ut. Vet inte hur svårt/lämpligt det skulle vara, om ens möjligt, men går det att göra? Tänker då inte göra det själv, utan att proffs utför det. Tacksam för åsikter.

  IMG_0553 2.jpeg


 4. Tack alla för svar. Jag tar det rel lugnt med andra ord. Varvet som tittade på båten nämnde att oljan som är i för tillfället (från förra ägaren) är av det billigare slaget och att jag vid byte ska byta till DFI Quicksilver.

×
×
 • Create New...