Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Renken1950

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Renken1950

  1. Aa jag har hydralstyrning men antar att det är en wire i höljet och att den har rostat sönder så den har fastnat ? Men får inte loss den så funderar om den sitter fast med något mer än muttern och bulten ?
  2. Har fått ur riggbulten men får inte ur vajern ? Sitter den med något mer ?
  3. Hej jag har fått problem med styrningen på båten Cheva 350 motor , omc sköld och Volvo Penta Dp drev . Händer ingenting när man vrider på ratten . Drevet är stumt i sidled om man försöker dra det för hand . Ratten kan man vrida lite på men det knastrar utav det . Men axeln på ratten var inte trasig. Tilten fungerar som den ska . Antar att det är vajer från ratten bak till någon typ av hydralik ? Servopumpen fungerar med hjälp av en rem på motorn . Vad kan tänkas vara fel ? Tacksam för svar
  4. Vad är den vänstra skruven? Bensin? Var en rochester
  5. Okej får kolla det! Tack för svar 👍👍
  6. Okej 😊 det sitter en elektriskbränslepump så antar att den inte behövs då?
  7. Okej 👍Vilka delar är det som fattas? Och vilken funktion har delen som har ståltråd? 🤯
  8. Hej någon som vet var tomgångskruven sitter, som kan se på bilderna vad det är för förgasare dvs. Är en cheva motor men med volvopenta delar då det satt en Volvomotor i innan den byttes ut, så vet inte om förgasaren också är bytt eller om det är sen Volvo motorn. Får kolla märke och ta bättre kort om det behövs. Tacksam för svar!
  9. Har fått hem nya limpor och knän och har raka rör som är 3tum så är tvungen att ha en avgasbälg som går ifrån 4 till 3 tum men "pipen" på knät är så lång så 3 tums delen hamnar och gör det tätt runt knät. Så funderar om det gör något? Verkar ju vara som kylkanaler ändå? Bifogar bilder
  10. Dry joint är väl när limpan inte har kylkanaler och det sitter en vanlig packning mellan limpa och knä, sen går vattnet in i knät istället?
  11. Tänkte på nr 35. Jag har bara raka rör. Funkar det med vanliga knän då? Bifogar bilder hur det ser ut
  12. Jag kommer köpa wet joint om det är mig du menar 😊 var inne på om jag skulle ha bytt knän också då dem jag har är hemmabyggda i rostfritt så vet inte riktigt hur bra dem är byggda. Förhoppningsvis är det inga fel på den,. Men jag har raka rör så kanske inte kan ha något annat? Fungerar originalknäna som skvalp skydd eller måste man ha avgasröret som går ner då också? Bifogar bild på vad jag menar och knäna jag har idag
  13. Har en cheva 350 motor, satt dock mercuiser limpor på så kan köpa sådana, funderar dock om det är rätt då jag har 2 skruvhål för på dem yttersta avgasportarna på motorn men det bara är 1 hål längst ut för pinnbulten på limporna, om du förstår vad jag menar? Kanske inte spelar någon roll.
  14. Ska köpa nya limpor och undrar om det är något märke man ska passa sig för? Har hittat Sierra och h2o på hansenmarine sen barr på usaonline . Båten går i sötvatten och kommer vara noga med vinterkonservering .
  15. Ja limporna kyls med slangar som går på undersidan , men vart tar vattnet vägen som går in i motorn ? Samma väg ut som in via termostaten ?
  16. Vilken utan portarna är det vattnet går igenom?
  17. Håller på och ska byta limpor och blev att fundera vart kylvattnet som går in i motorn tar vägen? Går det runt och tillbaka ut samma väg det kom in via termostaten? Var helt 100 på att det var kanaler ut i limporna men det var det inte.
  18. Hej har en båt med en cheva 350 motor som blir överhettad, har bytt kylslangar och satt dit ett nytt impellerhus och impeller , och kokat termostaten för att se att den fungerar, vilket den gjorde . Vad kan det vara för fel? Kan inte se att det kommer någon skvallerstråle heller .
×
×
  • Skapa nytt...