Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Zonaxen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Zonaxen


  1. 15 minuter sedan skrev bossee:

    Hej,
    Yamarin 59DC, den båten har samma skrov som min Yamarin 5820/58BR med 21 graders bottenvinkel, klyver grövre sjö hyfsat, har kört i Vänern med min 5820 bowrider i 15 år och där går det rätt stygga vågor ibland:


    Här med lite mer fartfylld körning:
    https://drive.google.com/file/d/1Q_cxrWCP4saTk1ULwd-kUvu2TFAVOhoT/view?usp=sharing

    Båten har funnits i rätt många år och borde gå få tag i beg, helst med Yamaha F115 4-takt som passar som handen i handsken på den båten, även 100 hk funkar nog rätt bra.
    Finns säkert folk som tycker Yamarin 59DC inte är så bra och att det finns bättre köregenskaper på nyare båtar idag. Tänk då på att skrovdesignen har snudd på 20 år på nacken. Beror väl lite på vilka krav du har. En 5,7 metersbåt klarar ju inte hur grov sjö som helst och utrymmena är som de är.
    Lycka till med ev. båtval.
    /Bo

    Det är Yamarinen jag lutat mest mot hela tiden men vill ändå höra åsikter om de andra. 

     

    Kraven är inte superhöga direkt, kommer som sagt från en Crescent 495 HT från 1980 typ så en 20-25 år nyare båt hade nog räckt rätt bra. Vill att den ska vara tyngre, stabilare och modernare, hade velat ha möjligheten att fara iväg till typ Öland och Utklippan om man hade vågat det med. 


  2. 54 minuter sedan skrev Sagitario:

    Jag har haft min Uttern D55 med Mercury 115 EFI i tio år och är supernöjd! Bara ett relä som behövts bytas på motorn på alla år :)

     

     

    Hur är den i lite stökig sjö? Värderar högt stabiliteten och gången i vattnet. Kör en Crescent 495 HT nu och får lite ångest ibland när det kommer svallvågor 😂 Speciellt om man står stilla och fiskar på svaj. 

    Den kommer gå i Karlskronas skärgård. 


  3. Tjena! Kollar runt på lite mindre dc-båtar efter -00 och dessa tre tycker jag ser väldigt trevliga ut, men vad döljer sig bakom den fina fasaden?

    Vilken tar vågorna bäst? 

    Vilken är bäst utrustad? 

    Servostyrning? 

    Mest lättmekad? 

    Osv osv. 

     

    Rydsen kommer ju med inombordare mercruiser 3.0 som även återfinns i vissa Uttern d55, det för ju med sig en trevlig badbrygga/fiskebrygga och det är ju trevligt men finns ju nackdelar med inombordare med?

     

    Yamarinen kommer bara med utombordare med allt vad det innebär men har ju 2 "badplattformar/ståplattformar" på varsin sida aktern. 

     

    Så.. vilken av båtarna är mest båt för pengarna? 


  4. Tjena! Jag håller på att byta växelhus på min Johnson seahorse 35hk och skulle flytta över propellern till det nya växelhuset. Och när jag tog bort propellern så satt det massa inlindad fiskelina runt axeln mellan packboxen och den koniska "styrningen/distansbrickan" som sitter bak på propellern. 

     

    Det kan väll vara rätt vanligt tänkte jag men sen såg jag att i detta skatbo av lina så är det nån sorts tätning invirad också 🤔 Så jag undrar, ska det vara nån tätning mellan packboxen och "styrningen/distansbrickan"? Eller ska det vara ett gap där? 

    Se bilder. 

    IMG_20210725_202956.jpg

    IMG_20210725_211548.jpg

    Screenshot_20210725_225248.jpg

×
×
  • Skapa nytt...