Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Peterk120

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Peterk120

  • Placering
    Landkrabba
  1. På vår båt så kan man se hur många volt den har och den sjönk till 8 volt efter ett dygn och sedan höll sig där, även efter 2 veckor så var den fortfarande på 8 volt. Batteriet var på 12 volt. Laddade man den och startade motorn några timmar efter laddning så fungerade det men sedan så föll den under natten tillbaka till 8 volt. Är ingen expert på batteriet så jag kan enbart beskriva mina erfarenheter på bästa sätt. Men det nya batteriet fungerar som det ska och jag har inte upplevt att något själ ström då man stänger av elen.
  2. Har hittat felet och det var batteriet. Tydligen så hade batteriet förlorat 1/3 av sin kapacitet! Verkar som om några celler i batteriet har kortslutits!! Testade med ett annat batteriet och det fungerade. Skönt att det inte var något värre och dyrare.
  3. Ska testa med ett annat batteri och se om det kan vara dåligt batteri. Batteriet laddas aldrig ur helt, utan har ca 2/3 ström kvar men verkar inte gå lägre. Samma sak som förra gången. Så det kanske är så att några celler är dåliga.
  4. Har en relativt ny Buster två år, som fungerat bra tills nu. Problemet, är att allt fungerar och skärmen lyser, men systemet klagar på för lite ström! När man försöker starta motorn så orkar inte startmotorn gå igång. Problemet från början, det började för ca 4 veckor sedan sedan med att hela systemet betedde sig konstigt, detta hände inte alltid. När man först satte in nyckel och vred på elen, så verkade skärmen gått sönder, då det bara var en massa streck på skärmen. Vred av elen och provade igen men då fungerade skärmen, men systemet hittade inte motorn. Vred av elen och testade igen och då fungerade allt som vanligt och motorn fungerade. Då fungerade allt när jag var ute på en fiske tur. Nästa gång så hände samma sak. Problem vid start men sedan så fungerade allt utan problem trots flera starter. För snart två veckor sedan så fungerade allt men som jag skrev överst så klagade systemet på för lite ström och motorn ville inte starta. Då laddat man batteriet och då startade motorn. Efter att motorn ståt oanvänd i ca 2 veckor så ville inte motorn gå igång, start motorn fungerade men verkade för svag. Det fanns ström men för lite allt annat fungerade. Är det någon som stöt på liknande problem.
×
×
  • Skapa nytt...