Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ia92

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ia92

  1. Så är det nog men jag vill nog tro att Hondas officiella siffror stämmer, i alla fall inom 10%, vad gäller prestanda och förbrukning. Tack för jämförelsen, jag håller med. Tack för jämförelsen. Jag har nu bokat tid på en Honda-verkstad som ska undersöka motorn. Tack för alla kommentarer, önskar er en trevlig sommar!
  2. Jag trimmar först så högt att propellern börjar vispa luft, sedan tillbaka ett snäpp där propellern får fullt grepp igen. sprutet kommer från skrovets mitt ungefär. Tack för utförligt svar. Jag var ute och kollade nu, motorn är monterad i näst högsta hålet, dvs andra ovanifrån. Jag är benägen att hålla med, visst kan man fila och trimma men jag tycker nog att båten ska gå enligt spec när den är konfigurerad - enligt spec. Tråkigt att höra, tack för info. Landar den här diskussionen i att det är något galet med motorn, att den inte levererar det den ska? Vad säger expertpanelen? 😊
  3. Intressant, monteringshålet har jag inte tänkt på. Jag tolkar det som om den sitter på första eller tredje monteringshålet? Se bild, lite svårt att se kanske men längs till vänster i bild syns monteringen. Bilden visar också beväxtningen innan hon bottentvättades. Toppfarten aldrig varit högre än 29, inte ens vid sjösättningen i våras med rent skrov. Precis, det är min uppfattning också.
  4. Tack för svar. Ja, samma dimensioner som Hondas referens, 13x19”.
  5. Hej båt-experter! Jag har en Micore 570cc offshore och är väldigt nöjd med båten som sådan. Dock är jag frågande till fartresurserna. Jag har en 100hk Honda (2019) med < 50 timmar på mätaren, nyservad i våras. Propellern ny och båten nyligen bottentvättad på land med kommentaren ”kvarvarande beväxtning kanske bromsar någon knop”. Jag får inte upp båten i mer än 29 knop med optimalt trimläge, spegelblankt vatten, ensam i båten, då varvar hon 5300 rpm och drar 32l/h. Detta alltså långt över siffrorna som Honda presenterar på https://www.honda.se/marine/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem/textColumn/richtextdownload_38a/file.res/Körfakta 2021_WEBB.pdf Ni som har en 570cc, vad har ni för erfarenheter? Får ni med lätthet upp båten i dryga 30 knop? Vad drar hon när ni marscher i 25? Någon annan som har någon input kring vad som skulle kunna vara en orsak till problemet? Alla kommentarer tas tacksamt emot!
×
×
  • Skapa nytt...