Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

wolf1143

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om wolf1143

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nu går den som en klocka det var triggerspolen som felade
  2. Tack för infon, jag hoppas och tror att det är triggerspolen.. den är beställd. Monterade lös svänghjulet och noterade då att insidan på triggerspolen var nött/skadad (vet ej om detta är vanligt förekommande??. Detta faktum tillsammans med märkliga mätvärden gjorde att jag vågade chansa.. Jag återkommer när den nya är monterad.
  3. Yes det är en 2takare, bytte förgasare mellan 1:an och 3:an felet flyttade sig inte. Kan således utesluta bränslebekymmer. Mätade återigen upp triggerspolen vit till lila, grön och blå (mätinstrument på 200k) Värden Blå 35, lila 36 och grön 154. Tydligen skall värdet vara identiskt mellan dessa. Blir nog att beställa en ny triggerspole. Eller har ni några andra förslag? Tack på förhand
  4. Startgasen gör ingen skillnad därav tror jag att den flödar.. Ja gnista finns när den slutar tända på alla cylindrar. Vill förtydliga att den aldrig går på 3cylindrar däremot så hostar den till på den tredje ett antal ggr vid uppstart.
  5. Men jag har gnista och har som sagt testat byta stift och tändspole. Om den flödar dvs surar på 3:an skulle det kunna förklara varför inte startgasen funkar?
  6. Hej har ett problem jag behöver lite hjälp med Har en Johnson 70hk som enbart går på 2burkar. Vid kallstart så tänder den sporadiskt på den tredje men efter en stund slutar den gå på cylinder 3. Detta är gjort: Komptest 8,7-9kg på alla cylindrar Ohm-mätat triggerspole, fick aningen avvikande värde på grön kabel (dvs 1 av 3, är detta ett problem?) Har testat nedan utan att felet förlyttar sig från cylinder3 Ny CDI-box Testat byta stift Flyttat om tändkablar Startgas i 3:ans cylinder (ingen effekt) Trots ovan kvarstår problemet på samma cylinder. Kan det vara förgasarrelaterat, kan det vara att den surar ner sig med tanke på startgasen inte ger effekt? Kan jag prova flytta förgasare för att se om felet förflyttar sig?
×
×
  • Skapa nytt...