Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Erikol99

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Erikol99

  1. Finn ett fel, topp-packningarna som gett sig. På ena sidan helt och på andra sidan på god väg(jag har vänt packningen på ena sidan för att se undersidan på packningen, satt inte monterad så). Trodde Fel-PRO skulle vara bra skit, vad ska man köpa istället? Syns även att det läckt in vatten och skit troligtvis ifrån packningarna så blir att hona blocket.
  2. Tror inte ventilerna är feljusterade. Spelet på de som är dåliga kompmässigt känns rätt. Men blir absolut att se över topparna. Ska jag vara ärlig tror jag nog mest på topp-packning men det är konstigt att den skulle gått bara efter några timmars körning. Använde mig av fel-pro packningar vilket ska vara bra grejer. Även kammen behöver sig en översyn, kanske rent av renoveras/bytas ut. Några av nockarna blev dåligt smorda förra året när motorn gick med vatten i oljan.
  3. Japp, Förra sommaren när topparna byttes hade endast cylinder 1 lite sämre kompression. 7,5kg på cyl 1 och 9-10 kg på resten. Orsaken till bytet var vatten i oljan till följd av dåliga kylkanaler i topparna. Började riva lite idag och avgasventilerna i vänstra toppen(Cyl 2,4,6) verkar täta. Inget vatten i oljan heller.
  4. Tack för svar! Jag hör vad du säger, kanske måste göra en lite noggrannare koll på topparna då också. Tänkte att de nog är ok för att de bara är en säsong. Har inte mer än fått ut motorn ur båten än så det lär visa sig när man börjar riva. Kan absolut vara en topplockspackning! Dock också ny förra säsongen... Anledningen till tanken om bottendelen var just kolvringarna. Just för att det är det ända som inte är bytt. Och blir nog att jag river allt ändå för att ha en nyrenoverad motor att lita på nästa säsong. Har haft så mycket bekymmer med den vilket lett till att jag vill se över allt. Statusen på avgasdelarna är okänd. Fanns ingen dokumentation på de när jag köpte båten. Läcker inte något vatten men är av den gamla OMC-typen med kombinerad limpa och knä. Så skulle nog behövas bytas ut inom en framtid. Ska absolut ta kontakt med Jonas!
  5. Efter bekymmer i sommar så ha jag beslutat mig för att ge bottendelen på min motor en omgång. Så kastar ödmjukt ut frågan om någon med tidigare erfarenhet har några tips som jag kan ha nytta av under vägens gång. Lite bakrundsinfo om problemet är att båten gick bra en hel sommardag i Juli, men på väg ifrån sjömacken till bryggan så tvärdog motorn. Den nöp inte utan gick att dra runt på starten. Dock extremt svårstartad, och när den väl gick igång så var den extremt gaskänslig. Vid minsta gas så dog motorn. Kollade tändning och bytte stift. Gjorde sedan ett kompprov och där var boven. Resultat av kompprov. Cyl 1. 9.8, Cyl 2. 2,5 (med lite olja i cylindern 3 bar), Cyl 3. 10.2, Cyl 4 2,8 (med lite olja i cylindern 3 bar), Cyl 5. 9, Cyl 6. 10.6. Så det är tvåan och fyran som felar totalt. Såg även på femmans stift att det var väldigt sotigt. Prövade också med lite olja i cylindern på 2 & 4, har någon en uppfattning om ifall man med mina kompvärden kan dra det till att kolvringarna havererat eftersom värdet blev lite högre med olja i? Första steget nu är väll att riva allt och få allt uppmätt. Så kom gärna med tips på om ni vet någon bra motorverkstad runt Stockholm! Ska även tillägas att topparna är bättre begagnade sedan förra säsongen så tänker att de endast behöver en översyn och kanske en planning. Men mitt fokus är på bottendelen. Tar även tacksamt emot förslag på fabrikat på lager och andra delar som kommer behövas.
  6. Har idag varit i båten och felsökt och konstaterar att jag får noll flöde från impellern. Tog isär vattenslangen precis efter skölden för att se vattenflödet och det kommer inget vilket jag tycker är jättekonstigt. Jag ser nivå i röret men det står still. Testade även att hälla i lite vatten i röret inifrån. Kollade impellern också och den ser sjysst ut och verkar snurra så nu är jag verkligen lost... Tycker impellern borde ha det jättelätt med tanke på att den hamnar under vattennivån när drevet är nedsänkt.
  7. Hallå allesammans! Har bekymmer... Min motor går varm precis i början av färden. Jag har inte felsökt jättemycket, men bytte både impeller och termostat och inspekterade vattenpumpen på motorn inför säsongen. Problemet är att när jag precis kommit ut ur hamn så är motorn 90-100 grader, kan stiga till 110 också och rätt som det är så börjar den kyla. Men gillar inte att den går så varm... Det är precis som att den inte får vatten från drevet i tid eller att termostaten öppnar sent. Limporna blir också ganska varma. Det konstiga är att när den väl börjar kyla så kan jag köra i timmar på vilket varvtal jag vill utan att den överhettar. Det är alltså just vid startögonblicket med kall motor som den går så varm innan den börjar kyla. Har ni några tips på något jag kan ha missat eller något jag bör kolla på? Funderar på att härnäst lossa tillförseln ifrån drevet och kolla flödet och även testa att ta ur termostaten. Tack på förhand för all hjälp!
  8. Nu blev jag paff... Idag har jag skruvat isär grejerna igen och det fanns ingen spricka. Snacka om att bilder kan luras ibland. Ska plocka andra sidan också men nu är jag kluven... Ska tilläggas att det ser hyffsat ut med oljekladd runt lyftargalleriet men det kan ju bero på att geggan har sjunkit undan. Som syntes på mitt tidigare inlägg så ser man hur oljan såg ut precis efter körning. Men vet inte om det är att chansa på ytligare ett oljebyte nu och se vad som händer?
  9. Hallå igen forumet! Är på jakt efter nytt block nu, alternativt ny motor och undrar om jag med min motor utan balansaxel kan sätta i en ny motor med balansaxel? Verkar ju endast som att den får motorn att gå mjukare så det borde ju fungera känns det som. Vet ni om det finns något annat årsmodellerna emellan som man borde tänka på? Typ olika infästning för limpor eller drev-infästningar eller liknande? Tack på förhand!
  10. Japp. Blir ju mycket påfrestning där ifrån alla håll. Är ju svårt att veta om det finns fler sprickor också... Ska dra i lite kunniga trådar under morgondagen. Men känns som väldigt mycket jobb och pengar att få i nya eller bättre begagnade grejer så måste fundera där på hur jag ska göra... Yes, jag har mekanisk soppa pump. Jag håller till söder om Stockholm.
  11. Precis vad jag tänker också! Att det måste vara där vi har helvetet. Faan att jag inte sett det tidigare och att de har hållit för att dra topparna två gånger. Kan du utifrån din kunskap säga om det där är något som går att rädda med svets eller någon gegga eller är det nytt block som gäller? Är ju inte värsta sprickan, men den sitter ju på ganska dåligt ställe i och med att man drar det där ganska hårt. Om annars, vet du någon som säljer block? Är de också kompatibla ifrån bilsidan med exempelvis Astro?
  12. Tror det är bilden faktiskt. Kollade på lite andra bilder jag har och ser ut så. Har dock lagt in en bild som jag tog när jag tog av topparna första gången som jag tycker ser intressant ut. Såg det nu! Vad skulle du säga om den? Är det en spricka eller är det bara en reva tror du? Man ser även längre ner på väggen att det ser skumt ut. Dock konstigt att jag har kunnat dra topparna två gånger om det är sprucket där... Lägger in bild på andra sidan också. Ganska mycket beläggning på men det kanske blir så? Packningen hade mindre hål än det var på topp och block så blir nog så.
  13. Hade 4L fin olja och sköljde med. Körde dock aldrig motorn på den utan hällde bara igenom när toppar och insug var av. På bilden jag la in kan du se hur nya oljan ser ut efter 5-10min körning idag med nya topparna. Kan den bli så av de som fanns kvar i motorn? Tycker den känns lite väl mycket baileys. Exakt, jag vet att han innan har konserverat den på något sätt men vet inte exakt hur han gjorde det... Men de spricker du ser verkar spännande! Kan du beskriva lite mer exakt vart du ser de?
  14. Stämmer, den är sjövattenkyld. Är precis vad alla proffs jag pratat med säger också, att dessa block tål ganska mycket. Så är lite förvånad. Jag köpte båten i våras med felet så är väll lite skämsmössa på nu men fick den till hyfsat pris och fick faktiskt otroligt nog tillbaka lite pengar av säljaren för nya topparna. Finns fortfarande bra folk! Men således så vet jag inte exakt hur det är med konserveringarna. Men han ska ha kört igenom med glykol. Fick med några dunkar glykol i köpet. Kollade bara i stundens hätta genom oljelocket och tyckte de såg geggigt ut när jag provkörde motorn idag. Men ska ut imorgon och kolla lite noggrannare! Kan kanske vara de i botten av tråget som kommit upp. Man får ju aldrig ur exakt allt.
  15. Nu har jag bytt till två renoverade biltoppar i nyskick men den tycks fortfarande ta in vatten. Även de på firman som fixade nya topparna var helt övertygade om att de gamla var felkällan då de gamla topparna var ganska risiga. Nu sitter jag riktigt fast och tror iallafall båtsommaren 2021 blåst förbi nu... Men ni ska ha supertack för att ni har tagit er tid till mitt projekt! Har ni några tips på vart man bör styra nu eller är det bara blocket som kan vara felkällan? Ska tillägga att jag även visade upp insuget när jag köpte topparna och den fick med beröm godkänt! Alternativt om någon råkar känna till någon eller något ställe där man kan få tag i ett block till rimligt peng. Vad jag förstår så är det ganska många fabrikanter som kör på samma block? Vet ni om de är kompatibla sinsemellan med el och sprängkåpa osv? Dock är ju det där vad det verkar som ett jäkla jobb och vetetusan om jag reder ut det... Återigen tack för allt!😃
  16. Grymt! Du verkar ju vara vad jag skulle kalla en riktig klippa på dessa motorer Gelis! Kul att höra all din erfarenhet och är tacksam att du vill dela med dig! Köpte Fel-pro ovetandes men har förstått i efterhand att det är de som gäller😉 Får återkomma i ärendet efter nya toppar och hoppas att den är i sjön då!
  17. Hallå igen! Har inte kollat forumet på några dagar. Därav sent svar. Men har nya toppar på g strax! Var inne på en firma och visade upp mina lite snabbt och fick de uttjänta. Så dom jag har är inget att hålla på med. Japp! Jag körde med gängtätning. Dock inte på insuget så ska tänka på de till nästa gång! Tänkte på en annan sak. Bör man byta topplocksbultarna på denna? Är de av "sträck-typ"? Vet att det är bra att byta men kollade på bland annat marineparts och de skulle ha över 1000 spänn för en uppsättning. Tyckte de kändes väldigt dyrt...
  18. Tänker att jag kan lägga ut en bild nu när jag lyft insuget för de som tycker det är spännande. Ser inte så bra ut... Ser verkligen ut som att läckan är baktill i motorn. Man ser oroveckande nog på kamen hur torr den är längst bak...😔 Har dock fortfarande svårt att säga vart vattnet kommer ifrån. Ser att det går vad jag tror är kylkanaler ur topparna i bak men de är pluggade i insuget från fabrik.
  19. Precis vad jag tänkte. Har också hört att det finns gott om delar vad gäller det som inte är specifikt OMC iallafall. Men får återkomma på forumet under tidens gång😉 Blir som sagt att kolla insuget i början av nästa vecka då det är lätt att få av. Så får det bli topparna efter det om inte insuget ger något!
  20. Tack för svar! Det är ju sant att man kan köra utan tändstiften i! Det har jag inte tänkt på. Var lite vatten i cylindrarna när jag rev första gången(0,5 dl typ) men det kan ju kommit in när jag lyfte topparna. Men som du säger så är det nog bra att kolla topparna på en firma så man kan få ett utlåtande ifrån någon som kan grejerna! Angående impellern så sitter den i drevet så tror inte de tar sig in den vägen dock. Det är nog mer att det läcker in i drevet isåfall, eller?
  21. Kompprovet idag är samma på ettan iallafall. Har inte kollat de andra. Gjorde självklart rent topparna men lämnade inte in de för några åtgärder på firma. Hade förhoppningen av att kompen kunde vara dålig pga dålig packning. Har tanken att ta ur motorn till hösten och göra i ordning den ordentligt! Då gjorde jag iallafall rätt med momenten! Tror jag drog insuget 48Nm men det är ju typ samma. Ska in på måndag och få insuget kollat till att börja med. Är ju avmonterat på en pisskvart😅
  22. Såhär i efterhand så kanske man borde ha lämnat in och gjort i ordning topparna för säkerhets skull... Så blir väll att plocka av grejerna igen och få de kollade noggrannare på firma! Försökte kolla efter sprickor och såg inga men de kan ju sitta dumt till. Snackade med en båtkunnig och han sa att en spricka i princip kan vara tät när motorn är kall men expandera när den blir varm. Förstår din tanke med att det är osannolikt med limporna. Gjorde kompprov innan jag rev och de var bra på alla utom ettans cylinder. Drygt 7-7,5kg på ettan och 9-10kg på resten. Så det kommer nog inte in den vägen... Det är inte så att någon på forumet sitter på moment om det kan vara något där som strular annars? Tänker på insug och topp i första hand. Tack för alla svar såhär långt! 😃
  23. Efter lite online-läsning så vetefan om det är oljekylare på min motor dock... Men jag kanske har hel-fel 😄
×
×
  • Skapa nytt...