Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

romario

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av romario

  1. romario

    Torrboll

    Råkade dessvärre idag välta ut en torrboll men en del gegg i som landande på mattan i båten. Typ heltäckningstyp. Jag tog upp allt jag såg och torkade av fläcken med vatten. Var tvungen att åka sen. Ska till båten imorgon igen. Behöver jag sanera mer?
  2. Ok det som jag känner är svårt är ju ett kasta i ankaret och den måste jag vara inne och styra. Har svårt att se hur Ankarlinan ger sig och största faran är ju att den skulle hamna i propellern. Tänker att jag får sidvind och båten flyttar sig en del. Har ankaret i en back på badbryggan i dagsläget.
  3. Ytterligare en tråd om det här att lägga till själv. Har en Monark 670 och klarar hyfsat att ta mig in/ut själv från båtklubbens y-bommar. Dock inte testat att lägga till själv vid någon brygga vid någon klubbholme än. Är orolig över hur jag ska göra med ankaret. Funderar på om det skulle gå att åka in och fästa tamparna för att sedan paddla ut med ankaret och lägga i det ( har en surfbräda större modell). Är det möjligt eller kommer båten röra sig för mycket? Blir det svårt att avgöra var man ska släppa i det? Eller borde jag bara göra på annat sätt?
  4. När jag klickar på meddelanden symbolen ”brevet” så står det bara och snurrar oavsett dator eller mobil. Trycker jag på inkorgen får jag felmeddelande EX0. Varit så länge för mig tyvärr. Nån annan som har samma?
  5. Verkar som att det är stopp på vägen nånstans så vågar inte hälla i för mycket
  6. Hur mycket vatten behöver man hälla i durken för att det ska rinna ner till motorrummet? Hällt i ca 1-2 liter. Pumpen går men händer inget. Ställt 3 dunkar vatten på badbryggan. Endast runnit lite men kan nog vara vatten från vattenpumpen som droppar lite
  7. Ok nu bytt alla slangar och klämmor och bränslefilter. Inget läckage synligt men packning varit dålig så runnit ner varm olja vilket nog är det svarta på bilderna ovan
  8. Nej, kör ju inte båten som den är nu.
  9. Ah ok. Kommer inte kunna göra detta själv tyvärr. Helt över min kunskapsnivå. Gissar att det kommer kosta skjortan. Får se vad jag gör av båten.
  10. Stort tack för alla tips! Ska försöka mig på ovan sanering men är inte så kunnig så behöver nog ta hjälp av ett varv. Eller fixa läckaget och sälja båten som den är. Ska iaf börja med att försöka lossa på durken till att börja med. Har en båtmeck som kommer på måndag.
  11. Så vad menar du jag ska göra? Jag är medveten om faran.
  12. Vilka delar tänker du på? Slangar, packningar, bränslepump, förgasare?
  13. Kör ju inte båten nu. Men menar du att båten är förbrukad? Jag förstår brandrisken men letar lösning på problemet förutom att såklart hitta och lösa läckaget.
  14. Jo, jag har 2 brandsläckare som är nyinköpta. Motorrumsfläkten får gå hela tiden när jag är i båten och när jag kört den. Men jag fattar inte hur bensin/olja kunnat ta sig till dessa utrymmen. Är den inte stängt emellan? Dukar låter ju bra men svårt att veta hur mycket som finns i båten. Kommer ju inte åt överallt tyvärr.
  15. Förstår att det är inte är bra med bensin i båten. Har ju kört en hel del i vår/sommar men avstår nu. Hur ska jag tänka kring olja/tjära/bensin i utrymmena? Kan ju vara mer än vad som syns? Hur kan man se detta? Ta bort all trä? Innebär ju att man måste riva rätt mycket. Eller ska man skrota båten?
  16. Hej! Har en Monark 670 och det här är andra sommaren med den. Alltid tyckt det luktat lite väl mkt bensin i båten men tänkt att det är en gammal båt och motor. Motorn är AQ115A/B20. I våras läckte bränslepumpen men åtgärdades men kan dock ha läckt ett tag. Bensinlukten gått lite fram och tillbaka i styrka men nu mer. Började öppna en del luckor i båten idag (se bilder). Är torkad bensin/olja. Typ nästan tjära. När jag startar motorn så blir det lite bensin i botten på motorrummet (se bild). Har inte lyckats se vartifrån det läcker. Undrar nu om hur ni andra har den med lukt i båten och hur det ser ut under era luckor. Är luckor vid sittbrunn och den inne i höjd med styrplatsen. Tips på vad som kan göras? Hur sanerar man detta? Ska ta hjälp av en båtmeck nästa vecka gällande sökningen av läckage.
  17. Hej! Kommer byta olja och filter snart men kommer behöva köra båten ca 10-12 distans efter. Tycker ni man behöver göra om höstservicen då? Får lite olika svar när jag frågar på båtklubben. Vet att det bästa vore att inte köra båten efter servicen men nu kommer det behöva bli så. Är en B20 motor.
  18. Nåt sånt? Går det att slå in den jag börjat med? Har smetat permatex o knackat på den
  19. Det är så på hela fördäck. Inget som stör mig men undrade mest om det var tecken på nåt oroande.
  20. Ja, förra ägaren har målat om hela båten. Bytte färg på den. Är en Monark 670
  21. Köpte båten för 1 mån sen o inte förens nu sett dom här knottrorna på däck ( bara i fören). Kan det vara tecken på nåt eller bara dåligt jobb från början eller helt normalt?
  22. Var ute och körde idag och efter ca 10 min så flög pluggen ut igen. Har bankat in en ny som ni ser på bilden. Ska den ännu längre in? Det här känns skumt att den flyger ut varje gång. Har jag gjort nåt fel? Det är den vänstra
×
×
  • Skapa nytt...