Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

fribord

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om fribord

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar. Ja motorn är en MD 5:a
  2. Hade två frågor om tempgivare. 1. Behöver tempgivaren bytas om man installerar en ny vattentempmätare?. Eller kan den gamla givaren sitta kvar? , visar mätaren då fel? ( de har samma gradering 40-120) (Den gamla var vdo, den nya biltemas) 2. Vid tätning av givaren såg jag på ett debattforum att det inte var bra att använda gängtejp då gängorna utgjorde jordningen som då kunde bli sämre och därmed ge felaktigt utslag. Några synpunkter på det? ( Om jag behöver byta behövs en adapter, och det finns tydligen från M18 1,5 - till 1/8 NPT 27) Tacksam för svar från novis
  3. Har precis köpt en elmotor till båten. En circuitbreaker medföljer som ska förhindra att motorn överhettas om propellern fastnar i nåt tydligen. Problemet: På elmotorns sladd finns instruktionen att brytaren ska placeras på röd kabel. I medföljande instruktionsbok står att brytaren tvärtom ska placeras på svart kabel. Vad gäller? Eller har det någon betydelse var strömmen bryts? En Aquatic 55lb som köpts på Erlandssons. Ska förstås kolla med dom, men nu är det helg och jag vill i sjön. Kanske någon elkunnig vänlig själ kan ge mig svar?
  4. Övergångsnippel var ordet. Ja mätaren var köpt på biltema. Tack!
  5. Är ny på forumet och inte världsbäst på motorer så här en fråga jag hoppas någon kan ge mig svar på. Har bytt kylvattenvisare, men givaren har för liten diameter för att passa i motorn (en MD5:a) så jag har behållt den gamla givaren,, men den visar nu 20 grader för lite. Så 60 är i själva verket 80 osv... Det funkar förstås om man vet om det, men går det att köpa någon slags insats med dubbla gängor och trä på den nya givaren så den passar?
×
×
  • Skapa nytt...