Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

boaty

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om boaty

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för välkomnandet och dina tips! Jag kan nog hålla ut båten något sånär med en lina till land, det blir cirka 45 graders vinkel dock från midskeppsknapen. Boj kanske kan vara ett alternativ också men det blir väl lite bökigt att lägga till tänker jag? Jag har fasta bryggfendrar.
  2. Jag har sett de linorna, toppen att jag fick konfirmerat att det var bra grejer. Tack!
  3. Tack för välkomnandet! Det gäller alltså en privat flytbrygga med kättingar fästa dels i land och dels i stenar.
  4. Just precis. Pollarna i trä är rejäla, och det finns tillräckligt många och på bra avstånd för att få till en bra förtöjning långsides hur man än väljer att göra. Utöver det finns det två i metall, en längst ut på bryggan och på motsatt sida bryggan föröver, på den fasta delen av bryggan. Men som sagt, endast skruvade. Men kan nog gå att fixa med bultar och bricka.
  5. Det gäller alltså en flytbrygga förankrad med kättingar som du beskriver ovan. Bryggan är min så den ligger inte utan tillsyn.
  6. En flytbrygga helt klart. Fel ordval antar jag. Men enligt bifogad bild (ej min brygga).
  7. Hej, Äger numera en 38 fot 7 ton segelbåt. Tänkte ordna med fast förtöjning längs med en flytbrygga, ska även ligga där på vintern. Flytbryggan är en ganska rejäl 12,5 meter lång, 4 meter bred plattform. Ordentliga pålar, och några lite mer tveksamma pollare (fästa med stora träskruv). Läget är relativt skyddat. Aldrig någon sjö att tala om. Blåser det kommer det från nordväst, båten kommer då att ligga på läsidan med bredsida mot blåsten. Tänker mig en lina i fören, en i aktern, och två spring? När jag läser guider på nätet om fast förtöjning av båtar i den här storleken brukar det landa i 22mm tågvirke plus ryckdämpare av något slag, helst gummi. Låter det överdimensionerat? Jag har ingen koll själv så vill höra med experterna på forumet om ni håller med. Mvh, Erik
×
×
  • Skapa nytt...