Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Flipkick

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Flipkick

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Du tror inte det går köpa bara en draglänk och koppla på? Eller måste jag igenom de röret som är vid båten?
  2. Ja för känns ju smidigare så de va förr med gängad kullänk så det gick tilta. Än o dra om för att få in de i röret där.. men den är ju platt o ingen gänga så blir ju lite bökigt
  3. För den satt såhär förr och gick tilta utan att montera in i de röret eller hålet
  4. Aah okej så de ”röret” man ska ha ska in i tiltröret eller va man säger? Så man kan skippa detta fäste som sitter på båten?
  5. Hejsan! köpte en ryds 480 styrpulpet i maj. Jag bytte styrning på den och problemet är att innan bytet gick den tilta upp. Så jag tänkte skulle gå gick ej. Foto 1 är före bytet när de gick tilta. foto 2 efter byte.(ja skruven är lite stor för hålet) Hur går det lösa? Går de köpa nån kullänk och koppla på? Eller måste jag köpa en draglänk och sätta fast med styrningen?
  6. Jag körde med choken i. Ett tryck på bensinen. Sen 5-6 drag i snöret så var den igång. Stängde av 2-3 gånger o den funka prima. Enda svåra var att puttra fram långamt med 30hk motor. Satte hans körningen ganska långsamt o reglaget fram men långsamt
  7. Update. Var nere förut vid båten. Choken va intryckt. Lite gas. drog 5-6 drag sen puffa den igång. Men den var riktigt trög och få i backen. Kansek man inte använder ofta men var svårt att köra långsamt. Drog reglaget fram för gasa men kändes som de var svårt att puttra fram..
  8. Borde jag testa med eller utan choken sen då? Om de är så den ev blev sur. och borde jag pumpa på mer bränsle? kan ju varit att jag gasa för lite igår. För den starta sen dog..
  9. Ja jag ska dit sen och testa o ha choken intryckt om de är så den blev sur. Den starta ju igår men kanske glömde ge lite gas..
  10. Jag köpte en ryds 480 med en 2-takt yamaha 30hk. Den var inte på service samt impeller byttes och mekanikern sa den gick bra. Skulle provköra förut. Pumpa in bensin, drog ut choken och drog igång. Gock 2-3 draget sen dog den. Efter de gick de inte få igång. Blev den sur? Ska jag testa ha choken inne, lite gas och dra igång? Sen andra frågan. De är en styrpulpet och jag tolka att gasreglaget på sidan av ratten är ”gas”. Att jag gasar med den. För när jag pushar den fram rörs en vajer o en spak på motorn från ”N till F”. Då undrar jag om jag ska ge llte gas från motor handtaget eller från den ”gasreglaget”?
  11. Måste jag förlänga länken med sän länkarm då själva vajern ej går ”igenom” motorn? Som vissa har. Eller går det koppla såhär: ?
  12. Jag kika i en marinbutik i gbg. Men tyvärr fanns ingen med den infäsrningen. Blir köpa ny vajer och vajer och styrväxel..
  13. Ja exakt delar för akterspegelfäste borde gå att få fram. Om man köper nytt styrör är de standard diameter på dom under 55hk? Fanns en som hade innediameter 22mm och den nya styrvajern mäter 16mm på den delen som ska vara fäst i motorn. De hade funkat så länge muttern är rätt diameter?
  14. Ja känns lite som det kan bli att byta allt. Jag får kika om det finns liknande på nån marinbutik. Annars blir det väl köpa nytt. De styrröret som satt är typ fastlimmat med kabeln på något sätt. Känns inte som den går återanvända
  15. Ja jag tänkte ta med den till hjertmans. Men priset är ju typ dubbla där vs biltema. Inga pengar i båten så kanske går byta komplett till biltema saker
×
×
  • Skapa nytt...