Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Nordic79_B30

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Nordic79_B30

  • Placering
    Kadett
  1. Tack @raol! Detta ska jag verkligen testa! Så smidigt om det funkar
  2. Hej! Denna fråga kanske redan har ställts. Men jag har en Garim Striker 5cv och har med den möjligheten att göra ekolodsinspelningar. Kan man på något sätt köpa eller ladda ned någon färdig inspelning till den så att man slipper göra det själv? Någon som vet något om detta? Tack på förhand!
  3. @raol, skärmen är monterad vid förarplatsen nästan i mittan av båten. Menar du att jag ska göra hål i skrovet för att få igenom sladden? Eller att sladden ska gå ut på sidan och under? Ursäkta att jag är lite okunnig när det gäller detta.
  4. Tack för svar @Georg_Ohm! Då ska jag undvika genvägar när jag fixar detta
  5. Tack @raol! Det stämmer att det är en Nordic 79. Smart tips! Det får det nog bli till nästa år. Men problemet jag ser där är att min sladd inte skulle räcka hela vägen dit. Men det är ju mycket möjligt att det går att köpa längre sladdar att byta ut mot.
  6. Okej, tack för ditt svar @Georg_Ohm! Efter att ha läst det du skrev funderar jag på om orsaken kanske också kan bero på att den sitter nära propellern. Problemet är dock att det inte finns så många andra ställen att sätta den på pga att trimplattorna tar mycket plats på varje sida. Håller med om att man inte egentligen behöver se djupet i högre hastighet än 5 knop. Men enda anledningen till att jag egentligen vill det är för att kunna spela in höjddatan och kunna skapa mitt eget sjökort. Men det kanske går att få tag på inspelning som andra gjort till min Garmin Striker 5cv? Känns inte riktigt värt att ta upp den ur sjön för det om det kanske ändå inte hjälper.
  7. Hej! Innan sjösättning monterade jag givaren till min garmin striker 5cv i skrovet. Tyvärr ger inte givaren några djupvärden över cirka 5 knop så jag gissar att jag satt den för högt upp. I helgen ska jag därför ta upp båten igen och flytta ned givaren lite. Fästet är gjort så att jag bara behöver skruva ut skruvarna kanske ett halvt eller helt varv för att sedan kunna trycka ned givaren lite, för att därefter kunna skruva in dem igen. När jag skruvade in dem använde jag sikaflex på skruvarna. Nu till min fråga: Behöver jag skruva ut skruvarna helt och applicera ny sikaflex på skruvarna för att det inte ska läcka in? Eller räcker det att skruva ut ett varv för att sedan skruva åt igen utan att riskera att det läcker in? Givaren med fästet ser ut som på bilden nedan. Tack på förhand för alla svar :)
×
×
  • Skapa nytt...