Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

seglarandersOE36

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om seglarandersOE36

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Var kan jag köpa polykarbonat till nedgångslucka? Hur tjock är den grövsta tjockleken som finns att tillgå, vill gärna ha en mörk toning av luckan och vill helst undvika att köpta en hel skiva. Tacksm för svar!
  2. Tack för bra svar! Bara så jag inte missar något, behöver jag ha något annat än en solcellsregulator mellan solcell och batteri? Behöver jag ha något mellan generator och batteri? Frågan ovan gäller fortsatt Litiumbatteri! Kan jag ladda blybatterierna som finns i båten från samma generator utan någon slags skiljerelä eller annat?
  3. Laddning av Litium batterier? Befinner mig i startblocket att köpa Litium Dual 110Ah x2 att driva autopiloten på min segelbåt. Det är dock några saker jag inte begriper och ni som skriver i den här tråden verkar väldigt kunniga. Vad menas med: Laddningsström 35 A (laddar inte batteriet vid lägre ampere?) Snabbladdning 110 A (Är spannet för laddström mellan 35A-110A?) Om lägsta laddström är 35 A kommer det gå åt väldigt många solceller, kan det verkligen vara så att man inte kan ladda Litiumbatterier med solceller på mellan 2-10A eller molniga dagar ännu lägre. Kontentan av ovanstående frågor är egentligen kan jag ladda Litum- batterier med solecell och/eller från båtens generator?
  4. Tack för bra svar, som jag läser det så finns båda textsträngarna hos både sändare och mottagare och det skulle då betyda att GPS kan skicka info till autopiloten hur den skall styra?! Jag har letat efter en kortare beskriving av vad de olika texterna gör men hittar inte. Förkortningar och Autopilot Sentence A och B och BOD, EXT m.m säger mig inte så mycket. Finns det en dummies för NMEA0183 eller liknande så att jag säkert vet att maskinerna kan snacka med varandra något i stil med vad varje textsträng har för funktion.
  5. Hej Jag har en autopilot AP47R av tillverkaren TMQ, jag vill para ihop denna med en GPS- kartplotter (tror jag det benämns som) Garmin 922. Flotec Marin som sålde autopiloten har gått i konkurs så därifrån får jag inget svar på mina frågor, därför sätter jag mitt hopp till detta forum. Jag har tittat på Garmin 922 som verkar vara ett bra alternativ. Vid fråga till Garmins support om Garmin kan kommunicera fullt ut med min autopilot svarar dom att ja det går bra, med NMEA0183 men att den inte sänder ut texten APA. Jag förstår inte vad detta innebär, kan GPS och autopilot prata med varandra utan APA eller är det endast vissa funktioner som försvinner eller kommer det inte att påverka alls? Tacksam för svar, SeglarandersOE36
×
×
  • Skapa nytt...