Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Xxalio

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Xxalio

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ockelbo DC 21

Senaste Profilbesöken

509 profilvisningar
  1. Hej Jag har en Ockelbo DC 21 med VP AQ115 och ett 270 drev. Propellern är skadad och behöver bytas. Någon som vet vilken storlek jag ska ha? När jag körde med den förra året så kom den endast upp i ca 17 knop oavsett om jag körde på 3000 rpm eller 4000 rpm. Kan det ha att göra med att det sitter fel propeller på?
  2. Xxalio

    Drevlyft VP 270

    Jag har en drevlyft som funkar perfekt när jag lägger på ström direkt på motorn. Den åker ut och när jag kör tillbaka den stannar den på brytaren. När jag kopplar in den i båten så är lampan släkt på panelen. Se bild. När jag kör ut den börjar lampan lysa och det går inte att fälla ner drevet igen. Det klickar i relät men inget mer händer. Är det någon som har någon idé var felet kan ligga?
  3. Det krävdes värme och våld för att få ut tilten ut skölden men nu är det gjort. Jag har plockat isär alla delar och hittat problemet. Stången med gänga på är böjd så den satt fast och den nedre gängan gick av på godset så nu är det bara att hitta en ny tilt. Är det någon som vet var jag kan få tag på en komplett till till ett AQ270 drev? Eller om det på något sätt går att få tag på alla delar någonstans till ett skäligt pris. kanske någon här som har en liggande?
  4. Då kom nästa problem. Jag har fått av hela skallen på skruven men själva tilten sitter som berg i skölden. Har försökt att dra ut den och även slagit underifrån. Någon som har ett bra tips på att få ut den. Den har väl antagligen suttit på samma ställe sen sjuttiotalet så jag kan tänka mig att den rostat fast ordentligt.
  5. Jag har precis köpt en Ockelbo DC 21 där tilten inte fungerar. Elmotorn går runt och sprinten är hel så jag måste få loss hela paketet. Nu till problemet. Den främre insexskruven var lätt att få bort men den bakre är av så det finns inget att skruva på. Det sitter en del av huvudet kvar på skruven så den håller hela lyften. Är det någon som har ett tips på hur jag får ut den och hur jag kommer åt. Skruven sitter ju mot aktern så det är trångt som f-n.
×
×
  • Skapa nytt...