Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

aga10

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om aga10

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för alla tips! Kul diskussion kring uttrycket ” tjöver” sig😁 Kanske är dialektalt och här talar vi om Bohuslän. Uttrycket betyder i vart fall att motorn eller en person kväver sig, kippar efter luft.
  2. Tack för synpunkterna! Motorn har gått ca 350 h efter renovering för tio år sedan. Ca 800 h totalt. Jag skall kolla det ni anger så får vi vad som ev. kan vara fel. För det skall väl vara så att accelerationen skall ske någorlunda ”sömlöst” från låga varv och upp i marschfart?
  3. Hej, Kollade idag. Jag kör i 6-7 knop , varv ca 1000, ökar långsamt varvtalet upp mot 2000 varv. Där nånstans slutar fartökningen med bibehållet varvtal och den tappar kraft för att plötsligt vid ytterligare pådrag öka varvtalet och sticka iväg. Precis när detta sker kommer en svart rökpuff också. Därefter går den lugnt och fint i plan och utan rökutveckling. Vad kan detta bero på? Något med kompressorn?
  4. Hej, Har en Kad 32 som vid gaspådrag inte "sömlöst" ökar farten utan "tjöver" sig en kort stund varefter den hugger i s a s och ökar farten som den ska. Detta inträffar vid ökning från ca 6-7 knop. Kan kompressorn läcka luft eller vad kan det bero på?
  5. Inget har hänt ännu är mest intresserad av hur man håller koll.
  6. aga10

    Laddluftkylare

    Hej, Vad kan orsaken vara att vatten tränger in via laddluftkylaren på en KAD 32?
  7. Tack för bra svar! Vet du också om det är möjligt att okulärt avgöra skicket på limpor och knän? Eller hur kollar man sånt?
  8. aga10

    KAD 32

    Skall eventuellt köpa en båt med en KAD 32 från 2004. Är inte särskilt kunnig om denna motor och undrar om det finns någon som kan ge synpunkter på denna motor och tips på vad man ev. skall vara uppmärksam på, ev. svagheter etc. Tacksam för tips!
×
×
  • Skapa nytt...