Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Johantoan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Johantoan

  1. Okej tack då skippar vi den! Ja, onödigt spännande behöver vi inte göra det här.
  2. Stort TACK för alla svar! Ni kommer med mycket bra input och det får mig att fundera som tusan hur vi ska gå vidare för att göra detta smartast och roligast. Vi båda känner att det skulle vara mest motiverande med en träbåt men samtidigt låter det som att ni med er erfarenhet avråder från det. Min syster kan vara aningen mer naiv än vad jag är och tidigare idag sa hon “Alla saker som är lite häftiga är ju lite jobbiga också, det är ju därför folk inte gör dem”. Storebro har legat på land en säsong, men ni verkar ändå inte avfärda den helt. Jag ska se om jag får tag i fler bilder. Laurin är i sjödugligt skick enligt ägaren. “Akterspegeln har gjort sitt och skulle behöva bytas inom 1-2 år” (något som vi skulle åtgärda direkt). Transporten kan absolut bli bökig och säkert dyr men utbudet här uppe verkar vara minimalt tyvärr..
  3. Hej! Tacksam för svar! Jag skulle nog säga att inget är spikat än. Eftersom vi helt saknar erfarenhet så är vi väldigt öppna för förslag från folk med mer erfarenhet. Om träbåt är ett dumt alternativ så bör vi kanske hålla oss till plast. Trä lockar mer än plast för att träbåtar är himla fina. Budget är nog lite oklart just nu. Helst skulle vi köpa en väldigt billig och kunna lägga pengar på att göra den fin men det beror också på vad vi får för input. Helst runt 20 000 men max skulle jag nog säga är 40 000. Båtlivet framöver vågar jag inte heller riktigt svara på. Jag kan absolut tänka mig att åka omkring hela somrar då jag gillar att vara ute på vattnet. Men det skulle lika gärna kunna vara ett projekt för ett år eller två som vi sedan säljer. Båtarna som vi tittat lite på nu är de billiga träbåtarna som finns ute på blocket. Jag har fler bilder på nr 1. https://www.blocket.se/annons/dalarna/laurin_kryssare/93997018 https://www.blocket.se/annons/stockholm/kungskryssare_byggd_av_storebro_1963/94778968 https://www.blocket.se/annons/varmland/trabat/94551854 Eftersom vi helst skulle vilja hinna njuta av den redan i sommar så misstänker jag att tiden inte är på vår sida. Vi är dock unga och utan partners så när vi väl sätter igång satsningen kommer vi lägga all ledig tid på projektet. Det ultimata skulle såklart vara att göra en vinstaffär på båten men jag trodde inte det var möjligt med segelbåtar.. Är det blocket som gäller eller finns det någon hemlig sida för segelbåtar?
  4. Johantoan

    Nytt projekt

    Hej alla entuisaster! Jag har under några somrar drömt om att köpa en billig segelbåt för att rusta upp och för att kunna spendera mer tid på havet. Jag är uppväxt med en mindre motorbåt i familjen så lite båtvana finns. Ingen större erfarenhet av segling men det har alltid lockat mig. Jag kom idag på att det här är sommaren det ska göras. Jag kontaktade min syster som inte behövde någon övertalning om att vara med på projektet. Vi saknar helt erfarenhet av att renovera båtar. Det finns däremot mycket vilja och tid. Förresten tid kanske inte finns. Mitt mål är att kunna sjösätta båten någon gång i sommar men är medveten om att det kan vara helt orimligt beroende på vilken båt vi köper. Drömmen är att köpa en träbåt som med mycket kärlek kan bli fin. Vi är båda studenter och båten ska vi ha i Umeå. En liten sammanfattning om förutsättningarna: Erfarenhet 0/5 Kunskap 0/5 Händiga 3/5 Vilja 5/5 Budget - låg Envishet 5/5 Tid 4/5 Sjövana 2,5/5 Det enda som är klart än så länge är en plats utomhus på land där vi kan ha båten medans vi renoverar. Vi har sett en båt som vi tror skulle kunna passa vårt projekt som jag gärna skickar bilder på om det är något som är intresserad och skulle kunna hjälpa oss med en bedömning. Nu ber jag ödmjukast om allmänna tips eller om någon möjligtvis vet någon båt som skulle kunna passa oss.
×
×
  • Skapa nytt...