Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Kehus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kehus

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det gick bra! Vände runt på en femöring i den trånga och blåsiga hamnen vid sjösättning. Verkar funka lika bra åt båda håll trots det udda montaget. Bogpropellern är inte precis överdimensionerad, 35 kgf på 2 ton.
  2. Så blev det. Sjösättning och rapport imorgon.
  3. Tack för svar! Jag har monterat i 132-tunneln och dessutom visade det sig att jag borde centrerat på annat sätt än den gamla propellern. Jag använde den gamla ”borrningen” vilket medförde att propellern delvis sticker ut på ena sidan. Sjösätter på söndag. Får se om det funkar... Återkommer!
  4. Tack för tips, Särskilt tipset om Sleipners bracket hade varit bra... innan jag monterade en Vetus för 125mm tunnel. Det ser faktiskt ganska bra ut vad gäller "glappet" i röret. Däremot missbedömde jag centreringen. Jag använde de gamla hålen i röret, med smärre modifieringar. Eftersom Vetus konstruktion skiljer sig från QL blev centreringen i sida förskjuten. Propellern sticker delvis ut på ena sidan så jag blir kanske utskrattad när jag sjösätter imorgon. Jag återkommer med bilder och rapport om huruvida det funkar eller ej.
  5. Hej, Ny på forumet och har letat runt lite för att hitta svar på min fråga men inte lyckats. Jag har nyss köpt en båt med monterad bogpropeller, 20 år gammal, QL BP300 som är trasig (av forumet att döma verkar QL ofta vara trasiga). Bogpropellern är i mycket dåligt skick och jag tänkte helt enkelt byta den mot en ny. Problemet är att jag inte hittar någon ny som passar i den befintliga tunneln på 132 mm. Det närmaste som skulle passa är bogpropeller för 125 mm tunnel. Kan det tänkas funka? Propellern lär inte bli centrerad i tunneln utan felande 7 mm lär uppstå i tunnelns nederkant. Spontant känns det för mig som att det skulle kunna funka men möjligen uppstår något slags kavitation som har större eller mindre påverkan. Vad tror ni? Är det någon som känner till om det finns bogpropeller för 132 mm tunnel på marknaden? Hälsningar Kehus
×
×
  • Skapa nytt...