Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Keelhauled

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Keelhauled

  1. Tack för svar 😃 Det var ungefär som jag misstänkte. Nu har jag allt på det klara och kan börja köra på 😃
  2. En liten undran bara eftersom jag håller på med samma typ av renovering. Varför får inte plywooden komma i kontakt med sidor och botten? Fyller man den håligheten med något annat då? tänker att det blir svårt o lägga glasfiber schysst om det är tomt bakom?
  3. Hej! Som nybörjare på detta måste jag ställa frågan. Håller på med akterspegeln nu och har sågat till plywooden och limmat ihop den. Gör ingreppet från insidan. Har sett i flera trådar här på forumet att plyfan inte får komma i kontakt med botten och sidorna ( att det ska lämnas glipa) Är det någon vänlig själ som kan förklara varför? Sedan undrar jag om man fyller springan med något? Det känns som det blir svårt och lägga glasfibern när det är tomt bakom?
  4. Prio ligger på akterspegeln. Balkarna får vara. Ska ha det i åtanke! Edit: såg nu att du svarade på i stort sett alla mina frågor i ditt första svar. Läste lite väl snabbt. Tack Peter //Andreas
  5. Hej! Tack så mycket för ett mycket bra svar och att du tog dig tid! Har planer på att lyfta bort "däcket" och göra ingreppet på akterspegeln inifrån så att säga. vad jag förstått så är det lite knepigt och få av den för en del av motorbrunnen är plastad i spegeln. men det borde gå. Min båt är röd men det spelar inte så stor roll då den ska målas om till vit.
  6. Tack för infon! Vet du om virket i balken fyller någon funktion mer än distansmaterial till balken? den borde väl vara kraftig nog utan virke i så att säga? därav min undrar om man kan öppna balken upptill och gräva ur allt gammalt skit och fylla med 2k skum och plasta över allt några vändor. Jag kanske låter korkad nu men därför jag frågar
  7. Hej på er! Har en gammal Ockelbo B16 från 1973 som jag bestämt mig för att renovera. Har sett några trådar här på forumet tidigare och letat efter matnyttig info men tyvärr verkar dom flesta trådar dö ut. Så därför vänder jag mig till er. Tanken är att jag ska byta ut akterspegeln och där har jag koll på hur jag ska göra. Har några frågor angående stringern på båten. Är det någon som vet vad det är för distansmaterial? Är det en tom "tunnel" eller är det helt enkelt en rutten regel inuti? anledningen till att jag frågar är att båten ligger ute på en ö som jag inte har tillgång till ännu. Så min huvudsakliga fråga är hur ersätter man stringern enklast? Riva bort allt och ersätta med lämplig regel och plasta över eller skulle man kunna skära loss toppen på stringern och hälla ner 2k skum och plasta över det hela? Kom gärna med förslag och imput!
×
×
  • Skapa nytt...