Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

sarvenpa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av sarvenpa


  1. 5 timmar sedan skrev panodil:

    Har ett problem som kanske är omöjligt att svara på men jag greppar efter alla möjliga halmstrån. Har en Mariner 100 EFI -06 som är regelbundet servad och har gått som en klocka i alla år som jag har ägt den. Nu har den tvärstannat några gånger och det gör mig såklart lite oroad. Inte bara motorn dör utan all el försvinner samtidigt så plotter etc dör också. Hittills har det bara varit att starta den igen och då har den startat lika snällt och fint som vanligt. Det här har hänt 5-6 gånger vid alla möjliga olika varvtal. Känns ju som att det är något som glappar och jag har kollat batteripoler och där verkar allt okej.

    Förstår att det inte går att tala om vad det beror på utifrån den bristfälliga problembeskrivningen men jag tar gärna emot tips på vad som kan kollas!

    Detta hände mig och min Optimax , det visade sig vara glapp på pluspolen på batteriet.

    Efter jag rengjort och dragit åt ordentligt har det inte hänt igen.

     

    • Gilla 1
    • Tack 1

  2. Som sagt, dagens båtpriser på bla blocket är minst sagt...uppskruvade.

    Jo jag vet att covid 19 påverkar dessa iom att folk inte vill resa utomlands men seriöst, det är ju hiskeligt vad dessa rusat uppåt.

    Båtar som i fjol på våren kostade runt 75 tusen ligger idag på 115 tusen och dessa försvinner. Kan naturligtvis inte veta om dessa säljs för just det priset, men det är en fingervisning.

    Kolla bla alla dessa Ryds 510 GTI med äldre förgasarmatade tvåtaktare som har legat på runt 140k, borta!

     

    Intressant!

     

     

×
×
  • Skapa nytt...