Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Kraco2555

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kraco2555

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Jag lyckades nog kryssa i olika vid alternativen. Om jag bockar securmark samt startspärr och farvattnen längst västkusten, blir skillnaden 1300:-, vilket ju är billagare vilket du poängterat. Tack för tipset, men vågar nog inte hänga på ngt annat än Yamma. Nu kostar bägge maskinerna lika (185000 riktpris), så jag inbillar mig att val av märke påverkar andrahandsvärdet betydligt mer än premien. Jag får väl göra mig omaket att hänga av maskinen, om jag nu får någon. Motorer överlag är ju tvärslut i vårt land och tidigast leverans verkar vara november....
  2. Hej! Jag kollade upp deras försäkring( Mercury via Atlantica, och där var det faktiskt 150:- dyrare med Mercury. Kollade även Svenska sjö samt Svedea (som jag har nu) och där var det identiska priser mellan Yamaha och Mercury. Kanske är det inget av dessa bolag du refererar till, men jag hittade ingen renodlad Mercuryförsäkring.
  3. Precis så! Inbillar mig att den mellanskillnad jag får betala mellan 115 till 150 (ca 40.000) får jag igen med råge, då 59HT med 150hk är attraktiv och mkt sällsynt. Helt ok med 115 (topp ca 35knop) men är lite för trygg och tråkig för mig. Vill ha ngt mer utmanande. Kan ju då testa min tes mot dig: Hade du köpt en med Mercury eller Suzuki på akterspegeln? Hur mycket hade det behövt skilja i pris ?
  4. Svär o svär, men att sälja en Yamarin med ngt annat på akterspegeln än yamma, påverkar istället andrahandsvärdet rätt saftigt. Har varit inne på en sukki sukki, men är högst tveksam. Vill jag åka båt denna sommar har jag kanske inget val....
  5. Stort tack för alla svar! Nu är det solklart för mig.
  6. Hej, Har blivit av med motorn, och letar nu förtvivlat (även i våra grannländer)efter en ersättare. Hade en 115hk Yamaha men letar en 150, men jag hittar inte ens med Googles hjälp, lämplig rigglängd. Jag hittar bara att den är "lång". Någon som vet höjden på akterspegeln? Min båt befinner sig en bit ifrån mig.. //Klas
  7. Hej, Jag tycker mig se att motorn varvar ca 3700 varv enligt din film, och killgissar att det är så nära max du kan komma. Varvräknaren är ju graderad till 4000 varv.
  8. Ja, den hade bogpropeller. Inget man behöver på en sådan liten båt, men ack så bekvämt när man är ensam och skall lägga till i tex en naturhamn en blåsig dag. Nuförtiden tycker jag att mitt liv går ut på att göra det så bekvämt som möjligt, men det är ju jag. Låt inte avsaknaden av bogpropeller påverka ett ev båtköp, tycker jag.
  9. Under hardtopen var det tveklöst svalare. Ligger man vid brygga, öppnade man med fördel ruffluckan så att det blev "tvärdrag". Sitta i soffan när det är soligt och vindstilla, blir väldigt varmt så vi hade ofta kapellets sidor borttagna under dagen. Är det fint väder så var inte vi i båten iaf. Körställningen med min längd, var ypperlig dvs gott om utrymme mellan huvud och tak. Var det fint väder körde jag med huvudet genom luckan. Stolen är väl justerbar. Överlag är det en båt jag faktiskt är spekulant på igen, då den passade mina syften ypperligt. Vår var en 2006:a och det satt en V8 bensin i den. Vanligt att det sitter en KAD 32:a i dem och det har jag provkört. Alldeles för klen i mitt tycke. Dess tillkortakommande är relativt få, tycker jag, men som ngn tidigare skrev, så är 40L färskvatten inte särskilt mycket. Max 2 dygn i naturhamn. Toaletten som barnen älskade, är dock trång för mig. Svårt att stänga dörren när man sitter ner, men tvåan får man lösa i hamn när/om verkmästaren är redo. Den har allt, utom just ytor...och är väl därför även trailerbar och det går att sköta sjösättningen själv.
  10. Hej! Innan vår AQ 23HT hade vi en SeaRay 275, och den största skillnaden mellan dem, var väl att där fanns midcabin i Searayen. AQ hade vi i några år, och vi var 2 vuxna och 2 barn. Inga problem att vara ute i 2 v, tyckte vi. Stickkojen blev förvaring för våra resepersedlar och barnen låg i varsin koj i ruffen. Vi vuxna satt ju oftast uppe när barnen gått och lagt sig, så vi bäddade ner oss i aktersoffan som blev en mycket bekväm " dubbelsäng. När barnen var riktigt små, låg den störste i stickkojen och vi 2 vuxna + den lille låg då i ruffen. Väskorna ställde vi i soffan. Lite pyssel, men det gick bra. Jag är 1,91 och sov som en dröm. Lagom båt att hantera och lagom stor för höst och vårpyssel. Jag gillade också starkt att vi hade hardtop, vilket skapade en hemtrevlig känsla samtidigt som den höll mer vindtätt än vad ett kapell hade gjort, samtidigt som den gav ett gott skydd mot solen när den behagade skina. Gällande den främre luckan, så gick jag hellre genom den än att balansera på skarndäck särskilt när jag var ute själv.
×
×
  • Skapa nytt...