Jump to content
Friday 09 June 2023

Struthatt

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Struthatt

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Struthatt

  OpenCPN

  Ja, jag kunde inte hitta korten någonstans. Synd tycker jag, men det finns väl för många avtal med andra leverantörer till plottrar som lägger hinder i vägen, som sagt. Kul att höra att det ändå verkar fungera bra!
 2. Struthatt

  OpenCPN

  Tack för alla tips och synpunkter! Jag har fått igång programmet. hittat och köpt korten och allt verkar funka finfint nu! Lite svårt att få igång det initialt, båtsymbolen ville inte röra sig, men så plötsligt, efter ca 10 min, utan att jag gjorde något funkade det! Lite underligt... Har inte hunnit testa allt än, men det verkar lovande. Skulle dock vilja ha Hydrographicas mer detaljerade och högupplösta kort över vissa områden i skärgården. Någon som vet om dom finns till Open CPN? Kan inte hitta något på nätet.
 3. Struthatt

  OpenCPN

  Nja, det här är ju inte tänkt som ersättning för en plotter, utan mer som ett komplement. Plottern har jag redan vid styrplats, tänkte använda datorn vid navigationsbordet eftersom den står där och används till en del annat. Men visst, det går ju bra med en padda med Eniro på också. Blev lite nyfiken på OpenCPN bara. Blir ju lite billigare än att köpa en plotter till. Och visst borde väl sjökort man betalar för vara uppdaterade och ”färska”? Tack för alla tips!
 4. Struthatt

  OpenCPN

  Stort tack! ja, hittade det precis. Gratis är ju gott men det verkar som att det inte finns nånting att hämta där. Använder du programmet själv? Synpunkter? Värt att investera i korten?
 5. Struthatt

  OpenCPN

  Hej! Tänkte testa OpenCPN som navigeringsprogram till MacBook. Men det verkar vara väldigt krångligt att hitta sjökort. Någon som vet vilka kort som fungerar och var man kan hitta? Tack.
 6. Hej och tack för tips! Jo, jag förstår att vinkeln inte har någon egentlig betydelse, men drivenheten måste ju ändå monteras så att den kan jobba optimalt. Nu ser jag ju inte vad du har för båt, men det går inte riktigt på en HR352, det finns liksom ingen plats för att göra en infästning på kvadranten, vilket ju hade varit optimalt. Så det är anledningen till att jag nog ändå måste tillverka en separat arm och sätta på hjärtstocken. Om inte du eller nån annan har något annat förslag?
 7. Hej! Står i begrepp att montera en Raymarine ST 5000 autopilot med linjär drivenhet på en Hallberg Rassy 352. Hade ju varit toppen om man kunde ha fäst drivenheten direkt på roderkvadranten, men den är ju monterad i 90˚ vinkel på hjärtstocken på den här båttypen, så det går liksom inte. Måste alltså tillverka en arm som måste fästas direkt på hjärtstocken som sen drivenheten kan fästas vid. Är det någon som har erfarenhet av montage av detta och om det finns något annat alternativ än det jag kommit fram till på en HR 352. Men alla tips o trix emottages med tacksamhet! 🙂
×
×
 • Create New...