Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

LennartKristinehamn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av LennartKristinehamn

  1. Jo det är väl bäst att byta allt det när den ändå är ute - nåt mer?
  2. Nja nån sa att mer hk inte ger mer fart på en Vega. Egentligen vill jag bara bli mer säker på att en motor från 70-talet inte stannar där ute. Byta alla packningar när den ändå är uppe, men vad mer bör göras - slitagedelar?
  3. Ok, jag har inte kollat med men går det inte att ta ut den bakåt uppåt genom luckan i sittbrunnen?
  4. Vet inte riktigt var det kommer, men som någon skrev kan man stoppa papper lite överallt och se vilket som blir blött. Men jag tänkte mest också på en enklare genomgång. Vet inte mycket om den motorn. Vad är vanligast att byta ?
  5. Så sant, det tror jag också - och plötsligt blev det enkelt. En renoveringssats säljs väl till MD6B ? Verkar inte vara så svårt att ta ur den , eller ?
  6. Ja jag har inte så mycket tankar. Jag är nybörjare. Men jag tänker nog att det blir dyrt som som råden lyder - bara det att jag blev sugen på lite mer hk. Om man byter slitagedelarna och packningar etc på min gamla MD6B går den väl ett tag till mer driftsäkert. Sedan cirkulerar utombordare i tankarna - om det skulle fungera bra ?
  7. Min Vega med MD6B läcker diesel. Vet inte var men det är bara under gång, och samma fel blev åtgärdat av tidigare ägare för en 10 år sedan med ompackning etc. Kanske man ska göra nåt nytt. Utombordare var en tanke men känns bättre med en nyare beg diesel, lite kraftigare men inte tyngre - som är lätt att sätta in. Tips, kostnader, alternativ ? Kan själv ... tror jag, om lyfthjälp finns.
  8. Tack vi får se. Jo jag fordonstekniker, inga problem , svårare att hitta lagret. Kanske säljer som den står trots allt. Vill egentligen ha en motorseglare med mer plats för ombord för familjen. De seglar väl sämre men har mer plats för familjen. Det har varit ett par fina Blocket från Vänern. Tack för tips !
  9. Ja tack för stödet, håller med om det. Det blir nog så.
  10. Tack för tipset, men ser din mast lika ut som min ? Känner mig lite lurad på detta köp annars, och säljer den ärligare än föregående ägare. Köpte en skaplig Midget 23 istället men hjullagret skar strax utanför Mariestad ... och tror jag säljer den också till nån på orten.
  11. Ok tack för info till en landkrabba. Den var utsatt för 134 tkr men nu såg den ut att vara borta.
  12. Någon som vet något om denna typ BM 77 ? Se länk : BM 77 Relevant pris ? Och expoibehandlad - har det varit sprickor , eller varför gör man det ?
  13. Ja och nej - med mitt ögonmått ser det ut som inne i masten. Och då vill jag tro att maständen vilar direkt på taket och stabiliseras med vajrarna. Men något fattas, det är jag säker på. Och visst det finns inte många kvar. Det är ju en gammal båt .
  14. Ok, jag har ju ingen erfarenhet av detta direkt, men jag trodde det skulle vara nåt mer rejält. Det ser ut som den vida mastprofilen är betydligt större än fästet - som att det skulle kunna skava utanför fästet - som att något fattas. Skulle vara intressant att se en annan Crescent Skipper.
  15. Köpte en gammal Crescent Skipper men hur monteras masten? Det ser lite klent ut, eller? Är det bara de 2 små plåtarna som ska sticka upp? Och maständen ser väldigt vid ut. Är ny på segling men köpte denna gamla Skipper för att prova en säsong. Men letar efter en annan nybörjarbåt egentligen. Tips? / Lennart
×
×
  • Skapa nytt...