Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

SEASWIRL

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    154
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av SEASWIRL

  1. Att skämta om ett så här allvarligt ämne tycker jag är respektlöst. Snacka om lågvattenmärke!
  2. Det spelar väl egentligen ingen roll, ett enda dödsfall beroende pga alkohol är enl. mig ett för mycket. Det är väl bara att fråga efterlevande vad dom tycker, eller?
  3. Jag har en ny Kinavärmare kpl med isolerad avgasslang & avgasanlutning genom ex.vis bordläggningen. Pris : 5000:-
  4. Det ser ut som att styrpulpeten är gjord av någon typ av träskiva ex.vis plywood eller spånskiva som målats eller plastats in. Även sittbänken verkar tillkommen.
  5. Javisst, du har rätt, under förutsättning att du lämnar in motorn för detta. Min åsikt är : gör du det själv så tillkommer bara ditt egna arbete + alla oljor (tidigast vartannat år, även om tillverkarna säger annat), tändstift tidigast vart 5:e år eller när motorn börjar gå dåligt. Kamremmen bör inspekteras varje säsong & vid sprickor eller andra skador bytas. Samma gäller för impellern. DETTA GÄLLER NÄR ALLA GARANTIER HAR UPPHÖRT!!!!!!!!!
  6. Jag var nog mer inne på att 2-taktsoljan ytterligare ökade kostnaden.
  7. Det är ju stor skillnad i förbrukning mellan 4takt & 2takt, vid 2takt kommer ju oljan till också. Du har en Johnson 70 2-takt (injektion)från 91-92 typ som sitter på en ryds 500 på 450kg & kör i ca. 5 knop. Är inte motor en aning för stor?
  8. Det finns ju en anledning till att e-tec inte tillverkas längre, så den skall du välja bort. Yamaha är ju bra grejer men det finns ju fler, Zuzuki & Honda
  9. Skriv in detta på GOOGLE så får du se.
  10. Det borde väl gå med vilken slang som helst. Det är ju bara en slang för skvallerflödet mellan motorblocket & munstycket. Vattnet är ju inte speciellt varmt heller.
  11. Hem - USA On Line AB, Orginaltillbehör och reservdelar till amerikanska båtar - Amboat,
  12. Fyrtaktare är väl det enda som finns att köpa som nytt (förutom E-Tec som är en direktinsprutad 2-taktare). Vill man köpa begagnad så är ju min åsikt att det bör bli en fyrtaktare som inte är förgasarbestyckad utan med insprutning. Jag bytte en gång ut en Johnson 30hk mot en Honda 50hk, resultatet blev halva bränsleförbrukningen & slapp hörselskydd när man åkte.
  13. Nästa gissning: En äldre modell av Uttern 5000HT?
  14. Bara en gissning : Askeladden 16 eller Rana 17.
  15. Den har blivit alldeles för dyr 80-100:-/kg i affär e/o fiskhandlare. Jag köpte 3 kg kabeljofile' igår, fick betala 200:-/kg.
  16. Jag hade heller ingen skvallerstråle på min Honda, hörde med en som kunde en del om utombordare. Han tyckte att jag skulle prova att blåsa med tryckluft i ledningen, ibland sitter det föroreningar inne i någon kanal, vilket det gjorde i mitt fall. Ett par "pustar" & sedan fungerade det igen.
  17. Om jag inte minns fel så är detta förfarande förbjudet i Sverige. När frugan levde så fiskade vi krabba. Vi tog bara upp honor. Jag brukade ge henne klorna på min krabba. Själv t.ycker jag bäst om innanmätet i kroppen.
  18. En gammal Crescent Marin eller NV (Nymans Verkstäder som tillverkaren hette från början) Marin. På den tiden hade dom flesta om inte alla små motorer luftkylda, gissar på 4hk. Har haft en sådan, fungerade utmärkt. Avsaknad av vattenintag & motorblocket visar på detta.
  19. Väldigt många åkerier har bilar avsedda för detta.
  20. Kolla denna länk.https://www.sparkplug-crossreference.com/convert/CHAMP_PN/L82YC
  21. Det brukar vara Mercruiser's - eller Volvo Penta's motorer i de flesta amerikanska båtar i den här storleken. Dessa motorer är så gott som identiska, ursprungligen en chevamotor.
  22. Superpin : Vad skall man glykol till? Jag hade bara 4,5 liter vatten & korken lite lös så att luften kunde komma ut.
  23. Jag läste om en båtägare som i täckpresseningens öljetter hängde 5-ltersdunkar med vatten. Det gjorde att presseningen kunde röra sig av vinden & inte gå sönder.
  24. Varför inte bara använda PP's kemiska metall? Så gjorde jag med skäddan på en VP 7,5, det höll så länge jag ägde motorn (2 år).
×
×
  • Skapa nytt...