Jump to content
Saturday 01 October 2022

SEASWIRL

Medlemmar
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Expert

About SEASWIRL

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Varför inte bara använda PP's kemiska metall? Så gjorde jag med skäddan på en VP 7,5, det höll så länge jag ägde motorn (2 år).
 2. När jag gjorde sista resan i höstas så sprack största slangen på min Volvo Penta 3,0. Långt från land ca. 5Nm. Löste detta genom att vira trasor runt slangen & låsa med flätad fisklina, sedan sakta ca. 4 knop tillbaka till båtplatsen. Otäck upplevelse, för att undvika detta framledes byter jag SAMTLIGA slangar i motorrummet nu på måndag.
 3. Svaret på din fråga är YOUTUBE.
 4. Det första man brukar göra är att blåsa lite lätt i munstycket ut från motorn med högtryck, jag har gjort detta med bra resultat.
 5. Börja med att ta reda på vad en riggförlängning kostar. Gör du det själv så blir det billigare än en likvärdig motor. Har du inte bytt impellern så rekommenderas detta också, förra ägaren ljög ju om hur motorn gick i vattnet.
 6. Vad använder du för olja? De flesta syntetoljor har sotlösande egenskaper. U har ju bytt olja så många ggr så motorn är säkert ren inuti. Det finns bara 2 saker med oljan som du behöver vara orolig för, att den blir grå pga vatteninblandning & att du får en massa spånor på magneten på avtappningspluggen.
 7. SEASWIRL

  Marchfart?

  De flesta hänger bara på en motor utan att tänka på propellern, så gjorde firman när jag köpte ny båt & ny motor. Jag kom ganska fort på att det inte fungerade så bra. Problemet var att jag köpte båt & motor på olka ställen pga. av priset på motorn. Hittade denna hemsida på nätet propellertrim.se. Fyllde i deras beräkningsformulär & mailade detta, fick omg. svar med rekommendation på lämplig propeller som jag fick prova & med bytesrätt.
 8. SEASWIRL

  e10

  Motorn i min båt är en Volvo Penta 3,0 & förgasarbestyckad, årsmodell 2005. Min fråga är om någon med säkerhet vet om den klarar E10-bensinen utan att ta skada?
 9. Försök att blåsa med tryckluft i slangen för skvallerstrålen, så gjorde jag när detta problem uppstod på min dåvarande Honda 50hk & det hjälpte. Troligtvis låg det en flaga ed. någonstans i kylsystemet som inte påverkades förrän vid högre fart.
 10. 1. Fråga en återförsäljare var chassienumret skall vara placerat. 2. Finns annars på nummerplåten. 3. Knacka in det på ramen framme vid kulkopplingen. 4. Registreringsbesiktiga (vilket är ett krav).
 11. SEASWIRL

  Lohi 420

  Kolla denna länk. TERHI 420 R - Fakta, bilder, prisstatistik, annonser, mm (sokbat.se)
 12. Allt hänger väl på priset. En Penta 3,0 eller Mercruiser 3,0 är så gott som samma motor. Det har funnits några stycken på blocket.
 13. Jag använder detta med strips på mitt ankarspel (om man nu kan kalla det så, det är ett Lewmar CR400. Jag har det i aktern om jag vill lägga till vid någon ö någon timma.
 14. En inåtgående lucka på ett båtdäck? Är det inte att tigga om framtida läckage? Finns det inte portlights som passar?
 15. Japp, jag använder buntband av minsta storlek, En billig lösning är det också, en 50-öring på sin höjd & den är enklare att använda än alla andra mojänger som saluförs till betydligt högre pris
×
×
 • Create New...