Jump to content
Saturday 24 February 2024

SEASWIRL

Medlemmar
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Expert

About SEASWIRL

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Att skämta om ett så här allvarligt ämne tycker jag är respektlöst. Snacka om lågvattenmärke!
 2. Det spelar väl egentligen ingen roll, ett enda dödsfall beroende pga alkohol är enl. mig ett för mycket. Det är väl bara att fråga efterlevande vad dom tycker, eller?
 3. Jag har en ny Kinavärmare kpl med isolerad avgasslang & avgasanlutning genom ex.vis bordläggningen. Pris : 5000:-
 4. Det ser ut som att styrpulpeten är gjord av någon typ av träskiva ex.vis plywood eller spånskiva som målats eller plastats in. Även sittbänken verkar tillkommen.
 5. Javisst, du har rätt, under förutsättning att du lämnar in motorn för detta. Min åsikt är : gör du det själv så tillkommer bara ditt egna arbete + alla oljor (tidigast vartannat år, även om tillverkarna säger annat), tändstift tidigast vart 5:e år eller när motorn börjar gå dåligt. Kamremmen bör inspekteras varje säsong & vid sprickor eller andra skador bytas. Samma gäller för impellern. DETTA GÄLLER NÄR ALLA GARANTIER HAR UPPHÖRT!!!!!!!!!
 6. Jag var nog mer inne på att 2-taktsoljan ytterligare ökade kostnaden.
 7. Det är ju stor skillnad i förbrukning mellan 4takt & 2takt, vid 2takt kommer ju oljan till också. Du har en Johnson 70 2-takt (injektion)från 91-92 typ som sitter på en ryds 500 på 450kg & kör i ca. 5 knop. Är inte motor en aning för stor?
 8. Det finns ju en anledning till att e-tec inte tillverkas längre, så den skall du välja bort. Yamaha är ju bra grejer men det finns ju fler, Zuzuki & Honda
 9. SEASWIRL

  Adammarin????

  Skriv in detta på GOOGLE så får du se.
 10. Det borde väl gå med vilken slang som helst. Det är ju bara en slang för skvallerflödet mellan motorblocket & munstycket. Vattnet är ju inte speciellt varmt heller.
 11. SEASWIRL

  Adammarin????

  Hem - USA On Line AB, Orginaltillbehör och reservdelar till amerikanska båtar - Amboat,
 12. Fyrtaktare är väl det enda som finns att köpa som nytt (förutom E-Tec som är en direktinsprutad 2-taktare). Vill man köpa begagnad så är ju min åsikt att det bör bli en fyrtaktare som inte är förgasarbestyckad utan med insprutning. Jag bytte en gång ut en Johnson 30hk mot en Honda 50hk, resultatet blev halva bränsleförbrukningen & slapp hörselskydd när man åkte.
 13. Nästa gissning: En äldre modell av Uttern 5000HT?
 14. Bara en gissning : Askeladden 16 eller Rana 17.
 15. SEASWIRL

  Makrill

  Den har blivit alldeles för dyr 80-100:-/kg i affär e/o fiskhandlare. Jag köpte 3 kg kabeljofile' igår, fick betala 200:-/kg.
×
×
 • Create New...