Jump to content
Tuesday 07 February 2023

SEASWIRL

Medlemmar
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Expert

About SEASWIRL

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om jag inte minns fel så är detta förfarande förbjudet i Sverige. När frugan levde så fiskade vi krabba. Vi tog bara upp honor. Jag brukade ge henne klorna på min krabba. Själv t.ycker jag bäst om innanmätet i kroppen.
 2. Nej, detta ska ju finnas i alla fall.
 3. En gammal Crescent Marin eller NV (Nymans Verkstäder som tillverkaren hette från början) Marin. På den tiden hade dom flesta om inte alla små motorer luftkylda, gissar på 4hk. Har haft en sådan, fungerade utmärkt. Avsaknad av vattenintag & motorblocket visar på detta.
 4. Väldigt många åkerier har bilar avsedda för detta.
 5. Kolla denna länk.https://www.sparkplug-crossreference.com/convert/CHAMP_PN/L82YC
 6. Det brukar vara Mercruiser's - eller Volvo Penta's motorer i de flesta amerikanska båtar i den här storleken. Dessa motorer är så gott som identiska, ursprungligen en chevamotor.
 7. Superpin : Vad skall man glykol till? Jag hade bara 4,5 liter vatten & korken lite lös så att luften kunde komma ut.
 8. Jag läste om en båtägare som i täckpresseningens öljetter hängde 5-ltersdunkar med vatten. Det gjorde att presseningen kunde röra sig av vinden & inte gå sönder.
 9. Varför inte bara använda PP's kemiska metall? Så gjorde jag med skäddan på en VP 7,5, det höll så länge jag ägde motorn (2 år).
 10. När jag gjorde sista resan i höstas så sprack största slangen på min Volvo Penta 3,0. Långt från land ca. 5Nm. Löste detta genom att vira trasor runt slangen & låsa med flätad fisklina, sedan sakta ca. 4 knop tillbaka till båtplatsen. Otäck upplevelse, för att undvika detta framledes byter jag SAMTLIGA slangar i motorrummet nu på måndag.
 11. Svaret på din fråga är YOUTUBE.
 12. Det första man brukar göra är att blåsa lite lätt i munstycket ut från motorn med högtryck, jag har gjort detta med bra resultat.
 13. Börja med att ta reda på vad en riggförlängning kostar. Gör du det själv så blir det billigare än en likvärdig motor. Har du inte bytt impellern så rekommenderas detta också, förra ägaren ljög ju om hur motorn gick i vattnet.
 14. Vad använder du för olja? De flesta syntetoljor har sotlösande egenskaper. U har ju bytt olja så många ggr så motorn är säkert ren inuti. Det finns bara 2 saker med oljan som du behöver vara orolig för, att den blir grå pga vatteninblandning & att du får en massa spånor på magneten på avtappningspluggen.
 15. SEASWIRL

  Marchfart?

  De flesta hänger bara på en motor utan att tänka på propellern, så gjorde firman när jag köpte ny båt & ny motor. Jag kom ganska fort på att det inte fungerade så bra. Problemet var att jag köpte båt & motor på olka ställen pga. av priset på motorn. Hittade denna hemsida på nätet propellertrim.se. Fyllde i deras beräkningsformulär & mailade detta, fick omg. svar med rekommendation på lämplig propeller som jag fick prova & med bytesrätt.
×
×
 • Create New...