Jump to content
Sunday 19 May 2024

B1939

Medlemmar
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About B1939

 • Rank
  Kadett
 1. Tänkte återkoppla lite. Har försökt ställa givaren i olika lägen men utan att få det bra. Har även försökt med kalibrering av givaren men det verkade inte fungera för just mitt reglage. Slutligen drog jag några varv med vulktejp över givararmen och då visade mätaren rätt. Lite fullösning men funktionellt.
 2. Ja det är ju en funktionell lösning att ta till om jag inte hittar något annat.
 3. Jo så är det nog. Men fortfarande störande när saker inte funkar som de ska. Givaren funkar ju när jag trycker in den för hand men den går inte hela vägen när jag trimmar in den med reglaget
 4. När jag trimmar in motorn (Yamaha F60, 2006) så visar inte displayen korrekt. Det blir som bäst tre staplar kvar. Jag har testat att rengöra och justera givararmen . Den verkar funka fint och trycker man in den fullt så sjunker staplarna på displayen till noll och släpper man på den så ökar staplarna. Jag har som sagt justerat den med de två skruvar som finns för att hitta bästa läge men får inte till det. Är det något annat jag kan justera?
 5. Förutom listade båtar i tråden, finns det fler tips på för frågeställningen bra WA båtar (och vilka man ska undvika)?
 6. Ja man ju tänka sig att det blev en viss skillnad men som med det mesta så lär man sig väl med tiden.
 7. Verkar mycket praktisk och smart men kanske inte den vackraste båten i hamnen..
 8. Ja det verkar ju vara en mångsidig båt, hur är den i sidovind, ex när lägga till vid brygga?
 9. Ja, att uppgradera körkort så man kan köra tyngre släp är ju alltid en bra grej.
 10. Hela familjen behöver kunna åka bekvämt på dagstur. Förmodligen blir det bara övernattning med ett av barnen så plats för två kanske kan funka.Finnmaster WA är ju snygga båtar. Hur är Finnmaster WA båtarna att fiska ifrån? Träffas man av mycket fartvind när man sitter i aktersoffan?
 11. Jaha, den eviga frågan om att kunna kombinera fiske (spinnfiske primärt) med övernattningsmöjlighet och bekvämt för familjen. Jag är i tankarna att uppgradera styrpulpeten på 5 m till något som uppfyller ovanstående. Vi är två vuxna och tre barn (1, 8, 11 år). Jag använder båten mest till fisketurer på kvällarna och uppskattar därför enkelheten i styrpulpeten som är självlänsande, enkel att hantera själv, bra med utrymme att röra sig på vid fisket och att man inte behöver vara så rädd om fina dynor osv Sen så gör vi en del familjeturer med fika och sola, utforska skärgården osv men då känns båten lite trång och inte så bekväm samt att övernatta i båten går bort (blir tält då) Med en budget på upp till 200k vill jag kunna få med alla ovanstående saker (fiske, bekvämt för familjen och övernattning för i alla fall två) i en och samma båt som ska klara sjön bra inomskärs i Stockholms södra skärgård. Sen behöver den vara trailerbar på B-kort samt inte för gammal motor. Så, vad har ni för tankar och förslag? B1939
×
×
 • Create New...