Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Wellerman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Wellerman

  1. Kanon! Tack så hemskt mycket för hjälpen. Nu kan jag äntligen sätta igång och byta ut belysningen.
  2. Hej igen, Det var som du beskrev att det bara var att lirka ut men då är nästa fråga vad man skall använda för tätmassa när man installerar nya? Tänkte använda Sikaflex men frågan är om det är för starkt om man någon gång behöver byta ut dem igen?
  3. Yes det stämmer att det är samma typ. Bifogar här en närbild men det är nog som du säger att det bara är att lirka ut men har inte riktigt vågat försöka. Tack för svaret! 😃👍🏻
  4. Hej Hur byter man stämningsbelysningen Dot opal LED på däck på en Bavaria Virtess 420 Fly? Som ni ser på bilden så har några av dem slocknat. Är det bara att lirka ut dem? Det verkar heller inte gå att beställa bara själva lampan utan man måste köpa dem med kablar?
  5. Hej, Någon som vet om det går att ta bort eller ändra de vita etiketterna som visar sväng och numret på giren när man skapar eller följer en sparad rutt? De ligger i vägen så det är svårt att följa sjökortet och hittar ingen info i manualen. Gäller plotter GPSMap 7412 se bild
  6. Tack för snabbt svar! Båten det gäller är en begagnad Bavaria Virtess 420 (42 fot). Jag får också känslan av att det försöker blåsa oss på avgifter vilket känns väldigt tråkigt framförallt när de uppget att det inte tillkommer några avgifter förutom 5% i provision. Det skapar onödig oro vid båtköpet även om det skulle visa sig att registreringsavgifterna är rimliga.
  7. Hej, Vi har precis köpt en motorbåt i Italien som vi skall importera till Sverige. Vi har kommit överens med säljaren om ett pris samt att företaget tar en försäljningsprovision på 5%. Vi ställde även frågan om det tillkommer ytterligare avgifter och då var svaret nej men nu har vi fått ett mail där vi uppmanas att välja två alternativ som jag bifogar här nedan i texten. Om man bortser från att de uppget att det inte tillkommer några avgifter så är frågan om avgifterna verkligen är rimliga? Tycket det är väldigt mycket pengar som tillkommer för registrering, fakturering och certifikat. FIRST OPTION – Transfer of Ownership keeping the Italian Flag Registration of the Bill of Sale € 765,- Preparation of the Bill of Sale in two languages € 150,- Certification of Signature € 150,- Transfer of Ownership onto the Navigation License € 400,- Transfer of Ownership onto the VHF License € 130,- Domicile and Italian Identification Number € 300,- All prices are intended plus VAT if due and forwarding fees. SECOND OPTION – Cancellation from the Italian Registry and Registration into Swedish Registry Italian Deflagging € 550; Registration of the Bill of Sale € 765,- Preparation of the Bill of Sale in two languages € 150,- Certification of Signature € 150,- Apostille € 180,- Registration into Swedish Registry for pleasure use € 1.050.- Certificate of Nationality € 280,- VHF License € 250,- Agency Fee € 650,- All prices are intended plus VAT if due, forwarding fees and technical survey. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...