Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

J_Isacson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om J_Isacson

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för era båda tips. Tänker att det nog skulle kunna propelleraxeln eftersom den verkar läcka endast under gång. Någon som även har svar på första frågan?
  2. J_Isacson

    Yanmar 1GM10

    Hej Jag har en segelbåt med en inombordare Yanmar 1GM10. Jag kan (än så länge) inte så mkt om motorer och har därför två frågor: 1. När jag kör motorn så har jag alltid nyckelströmbrytaren i ON-läget. På ett ställe i instruktionsboken står det att den måste släppas tillbaka till OFF-läget efter start så att inte startmotorn blir överhettad men på en annan sida tolkar jag det som att den ska vara i ON-läget. Någon som kan förklara vad som gäller. 2. Då motorn är igång så läcks vatten in i motorutrymmet. På ca 2-3 h kommer det ca 4 liter. Vattnet smakar saltvatten och är lite oljigt. Eftersom det finns ett tråg under motorn som är torrt så är min gissning att det är sjövattenkopplingen etc vid sidan om motorn som läcker men när jag torkar rent och inspekterar på tomgångskörning upptäcker jag inget vattenläckage. Verkar som att vatten bara kommer när jag går för motor vid gång vilket förbryllar mig. Tips? mvh Johan
  3. Hej Jag har en Beneteau First 28 från 1981 som jag skulle vilja utrusta med sittbrunnskapell. Någon här som råkar har ett till salu alternativt tips på segel-/kapellmakare som har färdiga mallar alternativt erfarenhet av denna båttyp ?
×
×
  • Skapa nytt...