Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

lasholm

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av lasholm

  1. Här är en prisvärd kontroll: https://www.axmarin.se/Fjarrkontroll-universal-till-ankarvinsch-bogpropeller
  2. Nu är 2kw kinavärmaren installerad! Hittade ett bra utrymme bakom kylskåpet. Har bara provstartat än så länge men det blev varmt och gott!
  3. Jag har den mindre 795 men 895 känns betydligt rymligare med sin stickkoj och större i ruff och toalett. Finns bara med utombordare, enkel eller dubbelmontage. Den har funnits i ett par år och dyker upp då och då på Blocket.
  4. Är det nån som vet var man kan få tag på materialet som bl.a Askeladden har på sina bord?
  5. lasholm

    Jeanneau 795

    Är på gång att ev köpa en Jeanneau 795 merry fisher cabin. Är det nån som har någon erfarenhet av dom?
  6. Kör du i "Running mode" visas bara farten upp till 10knop sn försvinner den. Du behöver köra i detaljerad inställning.
  7. 13,8v med inkopplad och 13,6v utan. Har inte ändrat dragningen än.
  8. Kom ner till båten nu och nu verkar det lira! Vet inte om det var batteriet som var för dåligt laddat. Nu ser det ut så här på displayen!
  9. Jag mätte direkt på batteriet. Ja, jag tycker att det borde ha ökat lite i spänning.
  10. Spänningen ändrade sig varje gång jag kopplade in/ur panelen. Det sitter en säkring i andra änden av kabeln vid batteriet också. Jag kopplade in satte upp panelen igår kväll och ska kolla nu på em vad som har hänt. Tack för svar!
  11. Ja, gjorde det igår kväll. 11,84v utan och 11,85 med, men dåligt med ljus. Då gav solpanelen 14v displayen på regulatorn.
  12. Ja, börjar misstänka kortis i batteriet. 23mA drar regulatorn när den är igång iaf, ingen krypström annars...
  13. Mätte igår vid solsken och då låg spänningen på 19v på panelen och ca 13v på utgången. Tänkte att regulatorn var så smart att den helt enkelt kopplar ur solpanelen när den känner av att spänningen hamnar under batterispänningen. Ska dubbelkolla ev tjuvström ikväll.
  14. Den är såklart på och säkring sitter direkt efter regulatorn
  15. Har ingen bild på det men batteriet sitter i bak med två 6mm2 kablar + och - dragna via huvudströmbrytaren till en kopplingsplint bakom instrumenten. Där har jag kopplat + och - till regulatorn som sitter i ruffen. Panelen är inkopplad och inget är inkopplat på lastutgången. Batteriet är nytt för i år och var uppladdat innan inkoppling av solpanelen. Spänningen är uppmätt med multimeter. Batteriet drar inte ur när panelen är urkopplad och bara regulatorn är igång. Har provat med en annan panel men det blir likadant.
  16. lasholm

    Solcellsproblem

    Har för mig att jag har läst nån liknande tråd här men hittar inte den nu. Jag har en 50w panel med en Epever mppt-regulator som jag har inkopplad för underhållsladdning av mitt enda batteri. Problemet är att efter ett par dagar är batterispänningen nere på 10v och motorn går inte igång då såklart. Jag trodde att regulatorn var så smart att den slår ifrån när den känner att panelen inte ger nån ström längre. Har kollat men hittar ingen inställning för det, det enda som går att ställa in är för lastutgången. Nån som har några idéer eller är det så enkelt att man bara ska ha den inkopplad när det är sol ute?
  17. Provade i helgen men tyckte inte den var speciellt bra. Gick inte att välja hur man ville ha båten på sjökortet, stäv upp t.e.x. Ingen "skärm på" och dessutom väldigt odetaljerat sjökort.
  18. Jag kör med en Raymarine Element 7s, Navonics och mobilen med Eniro som backup. Funkar perfekt! Gjorde ett eget "snabbfäste", jag fällde in den i en skiva som i sin tur sitter med kardborre i vinkeljärn innanför.
  19. Vad tror ni om den här: https://sv.savvy-navvy.com/
×
×
  • Skapa nytt...