Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Martin_Y

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Martin_Y

  1. Ja det är begränsat framförallt till området vid stigningslisterna, dvs där det är lite vinklar. på det stora plana ytorna syns inget. Båten är i sjön nu, så väntar till i höst med att punktera. Är det något som kan förvärras under sommaren?
  2. Skrovet är ju väldigt välpolerat och blankt 🙂 så det blir mycket speglingar. Hoppas det går att urskilja blåsorna ändå.
  3. Hej, Ursäkta sen återkoppling med bilder. Här kommer de.
  4. Hej, Har en Yamarin 63 BR från 2019, dvs nya skrovet. Upptäckte nu i vår vid poleringen att det är blåsor i gelcoaten på ett antal ställen, framförallt vid stigningslisterna. Ett antal frågor i relation till detta: 1. Det borde väl inte uppkomma på en så ny båt? 2. Är det något som måste åtgärdas snarast, blir det värre annars? 3. Det borde väl isåfall gå på garantin? Tacksam för hjälp Martin
  5. Har tyvärr sett yrkesfiskare på västkusten som gör precis så. Med hänvisning till att klon växer ut. Men det är ett brutalt sätt att fiska på.
  6. Hej, På förarstolen på min Yamarin 63 BR (2020), har spaken som går rakt fram, lossnat. Den sitter ju lite tokigt om man som jag har stolen i bakersta läget. Då slår man i den rätt ofta, och nu har den lossat. Det är bara själva plastdelen som lossnat. Den används för att kunna snurra stolen. Men när jag kollar på potentiell infästning så hittar jag bara en rund stålstav med ett hål i, som möjlig fästpunkt. Har provat att rucka på denna med tång, men förstår inte hur den frigör så att stolen kan snurra?? Om någon har en bild på hur spaken ska sitta vore det uppskattat. Mvh Martin
  7. Kolla om du har samma "smarta" lösning som Crescent har/hade på sina öppna båtar. Där sitter det en plugg i stuvfacket längst fram. Där är det meningen att man ska stoppa ned en pump och tömma. Onekligen en krånglig variant till dyvika... Funkar men det är lite omständligt, fördelen är att man kan tömma även om båten ligger i sjön.
  8. Tack för alla bra tips! Båten finns på den östra sidan av Sverige, så tyvärr blir det lite knivigt att nyttja erbjudandena. Lutar år quick fixen, temporär kabelsko och sen får ngt proffs göra jobbet i höst.
  9. Låter som en bra idé, quick fix nu och en permanent lösning i höst. Tack för bra tips!
  10. Tack för snabbt svar. Finns det någon risk med att använda en sådan polsko som du länkar till jämfört med en som pressats på? Finns det ökad risk för oxidering eller liknande? Känns ju spontat betydligt enklare med en sådan sko (fast kanske inte lika snyggt..)
  11. Hej, Har en Yamarin BR som har två kablar till batteriet en svart och en röd. Nu till mitt problem, den röda har glidit ur kabelskon. Och det är ju inte direkt en sko man bara kämmer på. Det är en sexkantig sko, som är väldigt robust, godstjockleken är ju nästan 5 mm. Hur tusan pressar man tilbaka kabeln in i skon så att den sitter, och man inte får enskilda koppartrådar som sticker ut utanför? Alla tips mottages tacksamt, har försökt googla men hittar inget matnyttigt.
×
×
  • Skapa nytt...