Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

BellonanBella

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om BellonanBella

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Sorry för min okunskap och felaktiga termer, ber om ursäkt! Då jag är nybliven ägare är det mycket att hålla reda på i början, är väldigt tacksam för dina råd. Det är alltså ett vertikalt rör som sticker upp ur sittbrunnen som sedan rorkulten är fäst till. Av din beskrivning låter det som roderhylsan, men jag vet inte om det röret jag menar kallas så. Bilden i tidigare post är tagen när jag står i sittbrunnen, det är således på ovansidan av båten som sprickan syns. Det kommer in vatten till kölsvinet där det som maximalt varit några centiliter. Kletet tror jag är någon form av silikon, det är åt det elastiska hållet. Jag är lite osäker på vad du menar med toften, när jag sticker in huvudet i kölsvinet kan jag se ett vertikalt cylinderformat rör av oklart material, inte i metall som det röret som sticker upp ur sittbrunnen. Ska ta en bild vid nästa tillfälle i marinan.
  2. Tack för svar @Lintott jag var nere på marinan idag och tog en bild, se nedan. Av det du kan se på bilden, tror du en sådan lagning som du föreslår håller ett längre tag? Om inte kanske det är bättre att göra en grundligare renovering nu som har potential att hålla i några säsonger.
  3. Hej, Jag är nybliven ägare till en Bellona 23 och har upptäckt ett problem med regnvatten som tar sig in till kölsvinet. Jag har lokaliserat läckan till en begynnande spricka runt fästet där rorkulten (?) går ner genom sittbrunnen. Har någon ett förslag på hur man skulle laga en sådan spricka/läcka? Rorkulten fungerar i nuläget bra och sprickan är väldigt liten. Kan man trycka ned lite lim i sprickan och sen lägga på silikon eller liknande när det har torkat? Mvh
×
×
  • Skapa nytt...