Jump to content
Monday 26 February 2024

Martin_Haggstrom

Medlemmar
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Expert

About Martin_Haggstrom

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej skall byta batterier från blyade 5-6 år gamla till nya fräscha agm 80 ah. har skiljerelä och kör ett som start o ett för förbrukare. är det bara att lyfta ut och installera de nya på samma sätt? Eller finns det andra saker att tänka på?
 2. Sista fråga. Tycker ni att jag skall lägga en klick sika över de gamla skruvhålen, före jag monterar tillbaka listerna? Tänkte att det är dumt att SIKA hela listerna om jag skall få loss det om ett par år igen för att bättra på? Listerna sitter på insidan 30 cm under relingen så att säga på gelcoaten
 3. Perfekt det är precis det jag gjort Epifanes sidenmatt sista två lagrena 🙂 Inför sista slipade jag med 400... Grymt då är jag klar... wohooo
 4. Ok nu är jag klar det blev 8 lager till sist. Fråga sista lagret brukar ni slipa av det lätt med typ 400 papper eller får det vara som det är?
 5. Max 2 Nimbus. Öppen båt med styrpulpet.
 6. Har ett par ställen där vatten kommer in och hamnar i durken. Får svampa upp då o då men lite störigt är det. Nu har jag bytt listerni luckorna, de var 20 år gamla tror det blir bra men på två ställen hamnar det vatten och till dem är det ej access via luckorna. Tror att det är den gamla sikan runt inspektionsluckorna som kan spöka. Se bild. Det är luckorna som täcker tanken på bilden. Jag svampar upp där via den runda inspektionsluckan. Om jag tar bort den gamla sikan och kör dit ny sika, tror ni jag slipper svampa framöver?
 7. Tack blir 7 lager;) slipar för att få mekaniskt fäste. Det står att man skall göra så. Kör med 400 papper nu. Blir bättre så här..
 8. Utomhus… kan du förklara skilladerna mellan 5 eller 8-9 lager förutom att det blir tjockare mer slittåligt… Vad händer händer inte skillnader osv… jag byggde en ny instrumentpanel se bild den lackade jag 8-9 lager för tänkte att det sliter mer där…
 9. Hur många lager kommer man minst undan med? Har kört 3 lager slipar med 320 mellan varje lager. Tänker ett lager till och sen avsluta med ett avmattande lager toralt 5 lager. Räcker det för lister som mest är dekoration?
 10. Epifanes klarlack 6-8 lager slipa med 320 mellan varje lager
 11. Aha ok så kanske inget snabbjobb ett par dagar då under säsongen ;). Kör vidare i år och byter ett par filter i racor bränsleförfiltret istället…
 12. Hur tömde du och hur länge för att torka ut?
 13. 190 liter är tanken, tror ni den har skvalpvägar? Skall jag köra tomt den till noll närapå och sen köra ut dieseln med oljepumpen? Spola rent, köra ut med oljepump osv… Hur länge måste tanken torka typ veckor eller ett par dagar?
 14. Hej Bytte bränsleförfilter, se bild, och bränslefilter idag. Meken vi haft tidigare har inte gjort ett skit visar det sig på 8-7 år gissningsvis. skulle behöva spola rent tanken gissar jag. Hur gör man det bäst? Tanken är lätt att komma åt och rymmer 190 liter;)
×
×
 • Create New...