Jump to content
Thursday 30 March 2023

Bergnicklas

Medlemmar
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Bergnicklas

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Västerås

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nimbus 29c Nordica

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har en nimbus 370 Coupé ifrån 02. utrustad med 2 st VP Kamd43. 4 st förbrukningsbatterier och 2 för start. I somras när maskinerna hade varit igång och jag stängde av dem med nyckeln så när jag stänger av BB maskin så bryts all ström i båten men inga säkringar går vad jag kan se. Har automatsäkringar. Går att återställa efter ett tag när jag bryter knivarna på batteriebanken. Någon som kan tipsa hur jag kan felsöka detta ?
 2. Hej! Jag skall transportera en Nimbus 370 Coupé (2002) på lastbil och behöver därför veta vad den totala höjden på båten är. Är det någon som har gjort det tidigare eller vet detta? Tack på förhand.
 3. Skulle du vara vänlig och förklara vart på bilden, tack på förhand. Kontaktspray är inhandlat 👍🏻
 4. Tack för informationen, jag ska mäta under körning med för som det är nu fungerar det felfritt åt babord men när jag skall köra åt styrbord så går den bara ett par sekunder. sedan hör man hur det klickar bara, får vänta ett tag sen går det igen
 5. Hej! har samma problem som första inlägget vart är det jag ska slipa? tack på förhand !
 6. Jajjemen det är Schneider uttagen. Nu är båten i Vattnet och ligger tryggt i hemmahamnen i Västerås. Dock fick jag ett oljeläckage någonstans på maskinen, ganska så mycket så imorgon blir det att vaska rent och försöka kolla upp vart det kommer ifrån Ljust och fräscht , riktigt snyggt blev det hos dig. Bra jobbat med vattenlinjen , blir ett bra ansiktslyft. Får se om jag lägger ner tid nästa år och byter ut allt till Led belysning.
 7. Nu är hon färdig och redo för sjösättning imorgon. Vart i landet har ni hemmahamn ?
 8. Det där ser väldigt bra ut ! själv är jag ute och jobbar så får vänta till nästa helg innan jag får göra det sista innan sjösättning. vi funderar på att be om en offert angående att bygga in stickkojen som en egen hytt av en inredningssnickare. Har sett någon 29c med den lösningen. Hur har ni det ?
 9. Imorgon ska jag koppla det sista för denna veckan , tack för dina bilder och information. Tänkte att jag lägger upp bilder på mitt färdiga arbete så får ni se. På bilden syns kopplingar på taket, den inkopplade går till solcellen på den andra så sticker det bara upp en grå ledare och den med lock vet jag inte vad den går till. Min fundering är vilken av kontakterna skall gå till topplanternan.
 10. Tack för ritningarna , blir ett bra stöd när jag ska försöka smyga allt. Nu har jag iaf köpt allt för landströmmen så ska försöka installera det i veckan. Kommer köra med jordfelsbrytare, automatsäkringar, tre kablar ut , 1 st uttag i fören , 1 st uttag under bordet där uppe, 1 st i batteritider för att därifrån koppla på laddaren direkt på förbrukningsbatterierna. Där även solcellsladdningen sitter. Blev även en ny batteriövervakning (Nasa Bm1) då dök nästa fråga upp hur fasen är det kopplat ombord (Bilder) Smart lösning med att öppna upp bakom spegeln för att få mer plats att arbeta! ska gå igenom maskin och trim efter jag är klar med elen tänkte jag och förhoppningsvis är det klart innan helgen. Båten är av årsmodell 91. Tycker den är i väldigt fint skick för den åldern. Har gjorts löpande underhåll under åren.
 11. Tack snälla för all info , har tyvärr inget elschema så du får gärna mejl över dem till mig: bergnicklas@hotmail.com. uppskattar att du håller tråden i liv , försöker lära mig båten nu så kommer säkert komma med fler frågor. Oj det är ambitiöst att reda ut det ormboet jag kollade på det och kände direkt fungerar det så smyger jag inte det systemet. Är du nöjd med Ctek laddaren ?
 12. Hej! mycket trevlig tråd du har här. Jag har precis köpt en 29c och håller på att gå igenom henne. Tänkte höra om du vet vad Valeo gör (bild1) har försökt smyga kablarna, är det ett skiljerelä?(Ska installera Landströms anslutning) samt andra bilden visar Powertrimets behållare samt trimplanens, är det ATF olja till båda ?
 13. Finns det fortfarande intresse för ritningar ? kan isf försöka lägga in det
 14. Tråkigt att höra att det inte blev något med den i Umeå men då har vi fått samma känsla för säljaren. Inte bara vi som kände så. roligt att du hittade en på Åland iaf hoppas den blir bra!
 15. Jag var uppe och kollade på den , förstår dig var en jäkla bit, bor i Västerås. båten var i helt okej skick , var en del att göra för att få den i det skick jag vill ha. Den står utomhus otäckt med snö på sig så ska man göra affär är det bra att göra det direkt. Kapellet börjar bli slitet när det står med snö uppfällt. jag har gett ett bud han inte tog. Känns sådär att köpa grisen i säcken när man inte har möjlighet att provköra den.
×
×
 • Create New...