Jump to content
Thursday 28 September 2023

Mattias242

Medlemmar
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Mattias242

 • Rank
  Kadett

Mina båtar

 • Båtens namn
  Myra 20
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej ! Använder nog inte rätt terminologi här men jag blir lite konfunderad över om det ska vara öppet som bilden förhoppningsvis visar hela vägen där man kan montera isär växelstången till lower unit. Finns stor risk att det kommer vatten då det är en bit ner på riggen. Lower case har i o f s en dränering men borde det inte sitta något något mer här. På mina andra motorer är denna del inte öppen. Suzuki 9.9 hp. Försökt att kika på ssprängskissen men får inget grepp om
 2. Mattias242

  Suzuki 9.9

  Hej ! Nu kommer en sådan fråga igen som säkerligen ni skakar på huvudet och tänker den ska inre ha båt. Jag har kommit över en Suzuki 9.9 4 takt. Den har både el och dragsnöre. Om man inte har batteriet inkopplat är det helt stopp i dragsnöret. Har någon idé? Känns sådär om man batteriet inte är laddat..
 3. Intressant idé. Plastad plywood som material ?
 4. Hej, Det kommer inte ut vatten på annat ställe än strålen vad jag kan se. Ska försöka lokalisera lågtrycksöppningen och kontrollera. Motorn är ju inte från igår men gjorde ett bra förra säsongen.
 5. Lägger upp en video på lågt varv och en vid uppgång till fullvarv.
 6. Bergkil och dragga.. tänker att de flesta båtar jag har haft att göra med blir lite kantstötta i slutet på sommaren. Det viktigaste är att inte skada motorn.
 7. Hej, tack för svar. Har köpt en gummiplatta då jag lusläst detta forum. Någon menade att båten lätt kan bli en resonanslåda för vibrationer. Ta en video då.
 8. Hej ! Min utombordare Evinrude (Skulle gissa på 93 - 95) går helt okej men den låter extremt högt. Det är en lång rigg och jag har höjt akterspegeln och motorfästet något, det borde inte påverka själva ljudet. Någon idé? Det är omöjligt att prata vid full gas och eftersom det är endast 9.9 hp så kan man inte anklaga fartvinden heller..
 9. Nu har jag varit ute Orust och köpt ett reperationskit. Ska bli kul att testa. Vilken historia haha
 10. Tack för alla tips. Plockar isär förgasaren igen.
 11. Ja det var rätt mycket avlagringar i flottörhuset. Fick bort allt. Vågade inte köra dremnel i själva huset men flottören går upp vid påfyllnad.
 12. Det finns renoveringskit för förgasaren. Jag kan dock inte läsa mig till att det skulle ha någon inverkan på läckaget. Men det är naturligtvis värt att pröva. Var det mycket meck för att ställa in din Solex made in China?
 13. Hej Jag har en Marna R2 som jag grejat med hela våren. Jag lyckades få igång motorn och kom iväg på premiärtur. Sedan dog motorn och vägrade starta. Jag misstänker förgasaren då alla andra delar är genomgångna och det läcker bensin från luftintaget. Förgasaren är en Zenith 24T2. Jag har rengjort alla delar och bytt packningar. Man hittar denna förgasare finns i nyproduktion för ca 6000 kr. Känns lite sådär att kasta iväg 6000 kr om man inte är säker. Denna typ av förgasare används både till massey ferguson tea 20 och Volvo Bm. Det finns förgasare som skall fungera till dessa två traktorer för en bråkdel av vad en Zenith 24T2 kostar. Det borde väl inte vara några problem att pröva någon av dessa förgasare? Eller?
×
×
 • Create New...