Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Hultgr

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Hultgr

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nu har jag kompression i motorn och gnista, måste bara sätta dit nytt startdrev. Så förhoppningsvis så kanske det finns liv i den. Jag återkommer om hur det går.
  2. Ur förgasaren fick jag ett helt grusupplag med ljusbrun gojs när jag hade isär den. När jag häller i en liten "skvätt" bränsle och drar så får jag lite rök ifrån den men tänder inte till (som sagt motorn har stått i ett gäng år). Men ska prova med att slå i en "skvätt" olja i loppen och dra runt. Fick till mig att motorn kan ha stått och frusit så blocket kan ha spruckit, men känns inte som det då den har visat livstecken på startgas genom en puff med stort P.
  3. Tack det ska jag testa. Har dock inte bytt impellern ännu men är på listan.
  4. Hej, jag behöver lite tips och råd på vad som kan vara fel på min lilla Johnson 6hk från 1979. Det jag vet är att de senaste 5 åren så har den stått vattentom i ett kallförråd, ägaren innan dess vet jag dock inte. Det som är problemet är att jag får den inte att hosta till på bränsle men den gav ifrån sig en Puff när vi körde i startgas vid tändstiften. Jag har haft borta förgasaren och fick ut en hel del gojs, jag har även bytt stiften utan resultat. Någon snäll själ som besitter lite tips och råd på vad det kan bero på.
  5. Skepp och hoj! Har en Johnson 6hk från -73 där mitt problem är att den inte tänder. Jag har kollat stiften gnista finns. Jag har provat med startgas både in i förgasaren och in vid stiften men utan resultat dock "puffade" den till när jag testade att kolla om det verkligen fanns gnista. Jag har bra kompression i motorn, jag har förvisso bytt bränsle och köpt "färdigblandad" bensin till den. Kan detta har betydelse? Vad finns det mer jag kan kolla på? Mina mek kunskaper är inte så stora när det kommer till båtmotorer.
×
×
  • Skapa nytt...