Jump to content
Tuesday 07 February 2023

piotrkundu

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About piotrkundu

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nej, jag har inte gjort nånting själv, men dem som gjorde jobbet har uppenbart inte målat där stöttorna var - men det har inte slipat där heller, så jag är inte speciellt orolig. Jag vill påminna att gelcoaten är porös, dvs vatten går rakt igenom och under gelcoaten ligger epoxyn från fabrik. Jag lät dem måla med epoxy för att slippa att det växer mer eller djupare in i skrovet och det är mer för att ta det säkra för det osäkra. Tror att det steget tillför lite, men eftersom jag slapp kladda med det själv så fick det bli så och jag litar på att folk här vet mer än jag
 2. Där stöttorna satt kan jag säga är helt rent, inget slime. Det blir båtvätt här snart.
 3. Tänkte installera en trolling motor fram: MotorGuide SW Xi5-105 72" 36v GPS tyvärr går det inte bara att bulta fast, för det sluttar lite. Sen har jag INtE läst på hur jag skall göra med 36V batteri. Jag har ett start batteri och ett husbatteri kopplat till var sin alternator (Yamaha F225BETX) som kopplas ihop om nått av dem dör. Jag tror att jag skulle vilja ha en separat bank med trollingmotorn, men är osäker. TIPS: Vilken firma i Stockholm kan installera en trollingmotor?
 4. Till slut så slippades båten och målades med epoxi. Dyrt, men nu är det gjort. Tog upp båten och det är en massa slime som man slipper med bottenfärg.
 5. Min tolkning av alla svar är att man bör bottenmåla eftersom den slippade och porösa gelcoaten drar till sig skit och expoxyn täpper till dem pororerna. Vad jag förstår så blir det en ojämn yta när man rollar på epoxy, så det är några i klubben som pratar om att sprutmåla.
 6. Jag ligger i Mälaren och nu skall all bottenfärg bort. Jag gissar att det ligger epoxyprimer och bottenfärg på gelcoaten, men nu skall jag skrapa och slipa ner till gelcoat. Frågan är: Måste jag måla med epoxy efteråt? (Jag vet att jag borde, men vad händer om jag inte gör det?) Hur gör ni som aldrig har bottenmålat båten? Har ni målat med epoxy eller epoxyprimer? Jag vet att i norr är det några som aldrig har bottenmålat sin båt med någonting. Duger det? Tänkte göra samma sak, skrapa det gamla och låta gelcoaten vara.
 7. Kanske bra att berätta, jag bytte alla packnigar och styrningen funkar perfekt. Bytte olja till ATF enligt tillverkarens rekommendationer och den skall bytas vartannat år.
 8. Jag sitter i samma båt. Måste ta bort bottenfärg men är inte sugen på att måla med epoxy. Gelcoaten är som kakel coh suger vatten. Du verkar ha klarat dig och jag ligger i Mälaren.
 9. Rattpumpen heter LS26HB Car från Lecomble & Schmitt. Inga läckor bakom rattpumpen och längs med slangarna. Båten är en styrpulpet så ganska lätt att följa slangarna. Har inte vakumtryckt systemet men inge synliga externa läckor hela vägen till styrcylinder.
 10. Tappade styrning babord mitt i farleden och det fick bara att styra styrbord. Fick hjälp till gästhamnen av en ribbåt från Öppet Hav. Bytte hydraulolja idag som har helt kolsvart och luftade både styrbord och babord ventil i styrsystemet. Ny olja är röd och ATF Dexron II/III. Styrbord är helt låst men ratten snurrar fritt åt babord enligt video. Tog jättelång tid att byta olja babord - det går ca 0,5l olja per sida. Oljan skall inte vara svart. Tips? Mekaniker i närheten av Fjäderholmarna i Stockholm? FullSizeRender.mov
×
×
 • Create New...