Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Abbore

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Abbore

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. jag var idag på Sjöheds varv, Det blåste en hel del, ungefär SV (från havet) och på mitten av Nordre Älv var vågor ganska tydliga. Dem båtar på lä sidan (östra) av bryggor hade ganska bra, med relativt lugn vatten. På lovard sida, de yttre båtplatser (1-3 från bryggans ände) hade en lite tuffare tid. Platsen är generelt lite "vild" för min "storstads" vy. Samtidigt, det är ganska gömd från stora väggar. Kommer man från Göteborg, ser det ut att Kornhalls färjan (trots att man kan få vänta up till 20 min om man kommer i fel tid) blir det bättra än att köra via Kungälv, då väggen via Kanehall är bara för rally-älskare.
  2. Jag tänker att komma ditt och kolla det som gäller läggningen, bryggor, etc. Är det en säker plats för vinteruppläggning?
  3. Det ska finnas ca 80 båtar i hamnen och kanske under sommarsäsongen blir det lite rörelse runt med alla båtägarna. Samtidigt, jag var i Björlanda igår och med alla de 2000 båtar där, var det inte så "traffikerat" på bryggorna. Men på natten... Använder du Sjöhed för vinteruppläggning?
  4. Hej alla. Tack för kommentarer. Det verkar så att precis som för Seni det kan fungera som en tillfällig lösning. Stigande vatten, är det på sommarsäsongen eller vinter? Själv, tänker jag inte att köpa en lyx båt för att börja med, och då, förhoppningsvis, överleva den perioden.
  5. Abbore

    Båtplats

    Hejsan. Jag tänker att skaffa min först segelbåt, och fick ett förslag för en båtplats från Västvarv i Sjöhed vid Norra Älven. Platsen är nära Göteborg, men det ser ut lite "vild" , dvs ingen bevakning, ingen inhängning. Har någon en båtplats där, eller har någon info om just denna hamnen? Jag har sökt forumet och trots Sjöheds omnämns, är jag like osäker. >Blir jätte tacksam för åsikter från erfarna seglare/motobåtare. Kanske är det ganska standard för båtplatser?
×
×
  • Skapa nytt...