Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

NickeDe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av NickeDe

  1. Har inte sett till några direktinsprutade 2takt Yamaha. Finns det eller har jag bara missat?
  2. Jo självklart vet jag att 4takt är bättre alla dagar i veckan, men försök hitta en bra båt med 25-40hk fyrtaktsmotor inom min budget, det är svårt kan jag lova. Kompromissar hellre med en äldre men välvårdad 2taktare som sitter på en bra båt än tvärtom. Men ska tänka på det där med OMC. Äldre Honda och Suzuki är OK?
  3. Hej, Jag skrev ett inlägg här tidigare i veckan om att jag ville ha tips om båtar lämpade för kort rigg. Det slutade med att jag sålde både båt och motor med förtjänst och nu är jag tillbaka på ruta ett, utan varken båt eller motor. Jakten på det perfekta ekipaget fortsätter och jag tänkte höra med er om lite tips och råd. Min budget (25-35tkr) och preferenser tillåter båtar med utombordsmotorer från 90-00tal och då handlar det oftast tvåtaktsmotorer på 25-50 hästkrafter. Finns det några 25-50hk motorer från 90-00 som ni kan avråda från att köpa? Finns det även några som är värda att aktivt leta efter? Tack på förhand!
  4. Riktigt bra tips! Hade inte en tanke på denna häftiga lilla katamaran. Tanken är att det ska vara en allroundbåt för sol, bad och fiske och då passar denna fint. Gäller dock att hitta en med bra kärra eller ett ordentligt kapell, för vad jag har sett så är det inte enkelt att hitta bra trailrar till katamaranbåtar. Vator tillverkades från början med kort rigg och därefter höjdes akterspegeln för att passa lång rigg. Har hittills inte hittat någon lämplig Vator som passar mina preferenser, men tack för tipset oavsett!
  5. Hej, Skrev ett helt inlägg som tycks ha blivit raderat(?) Nåväl försöker igen. Har en risig liten sportbåt med en jättefin 40hk 4takts Yamahamotor från -08 och nu är jag lite vilsen. Motorn är som sagt klockren och har endast gått 86h men jag är rädd att båten är bortom rimlig räddning med sprickor i såväl skrov som akterspegel. Allt funkar just nu men är trött på att behöva oroa mig varje gång jag ger mig ut på sjön. Min tanke är nu att börja leta efter en ny båt som jag kan hänga på befintlig motor på, men det har inte visat sig vara allt för enkelt och därmed ber jag nu om tips och råd. Har ni tips på bra båtar som orkar 100kg motor med kort rigg? Det jag hittills har hittat är Jofa Winth men utbudet är lite begränsat på passande exemplar. Tack på förhand! /Nicklas
×
×
  • Skapa nytt...