Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Horisont

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Horisont

  1. Tack, det låter som en bra idé. Ska dock först bli klar med den nya genomföringen och sen ut igen.
  2. Ja, det tänkge jag ochså som rimlig förklaring. Upptäckte dock inget vatten i diskhon eller droppar där runtomkring.
  3. Är rätt säker på att det är tät där. Jag brukar vara väldigt noga när jag tätar hål. Men nu plockade jag ut disk och förråd som har blivit vatenskadat. Upptäckte att det stod vatten i muggar. Det tyder på vatten högre uppifrån och tänkte som du skriver på skrovet. Det är ungefär där båten plande. Tror nu att vatten har tryckts upp så att det trängde in mellan skrov och däck om du förstår vad jag menar. Det går att röra lite på överbyggnaden där den möter skrovet. Låter det sannolikt? I så fall har jag iaf rustat upp med länspump, ny genomföring och behöver täta springa mellan skrov och överbyggnad.
  4. Absolut. Det tänker jag göra. Bygger in länspump och byter genomföring/ ventil först.
  5. Upptäckte det först när vi sänkte hastigheten och vågade då inte gasa på igen.
  6. Hej. Tänkte höra era åsikter om min senaste händelse med båten. Vi har nu hållit på med vår båt i ett år, renoverad det mesta, bytt motor men struntat i den gamla genomföringen samt ventil. När vi satte in båten var den tät, efter testkörning i hög fart uppmärksammade jag med skräck att det var mycket vatten i akterhytten. Samtidigt som vi forsade ut vattnet började vi med felsökning. Första misstanke var bultarna till den nya utombordsmotorn, vem kunde inte se att det kom in vatten där. Inte heller givaren till den nya plottern. Tittade till ventil och genomföring, men den satt fast men ventilen hade jag glömd att stänga. Tror ni att detta kan ha varit anledningen till mitt problem? Ville testa vad som händer genom att hålla vattenlang med hög tryck i genomföringen. Men inget läckage. Jag har nu bytt genomföring samt ventil men det kvarstår en oro att vattnet kom in på annat sätt. Men båten som nu står i land visar inga tecken på annat. Med risk att jag har gjort bort mig nu undrar jag vad ni tänker.
  7. Tack George. Är det något man lätt kan åtgärda? Har nu även märkt att motorn stängs av i neutralitet efter start. Det går dock att sätta på den utan problem igen.
  8. Hej. Vi bytte under våren till en Evinrude utombordare 115hi e tec och var nu på provtur. Marinan byte inte ut gasreglage utan använde den befintliga då ett byte inte var möjligt som de sa. Motorn startar fint, den går upp till 27kn och skulle kanske kunna gå snabbare än så. När vi skulle lägga till i hamnen och behövde bromsa med back så stängdes motorn av. Detta hände vid två tillfällen och vi trycktes mot bryggan. Det går dock att back sakta ur hamnen, men vill man ha mer kraft så stängs den av. Ligger felet i gasreglaget eller motorn? Tacksam för kloka svar.
  9. Horisont

    Torkarblad

    Hej. Nu är det dags att börja fixa båten. Tänkte byta mina torkarblad till min Runnö22, men hittar inte någonstans torkarblad med rätt dimension (35cm) och skruvfäste. Enbart 45 eller 50 cm. Tänkte sedan bara byta gummi, men även där hittar jag inte rätt dimension, borde vara 2mm i bredden. Någon som har tips hur det går att lösa? Horisont
  10. Hej. Har nu öppnat tanklocket och pumpat med blåsan. Kände ingen skillnad direkt. Tog av kåpan och titta in medan jag pumpade. Tyckte de var rätt mycket skit i det som jag tror är bränslefiltern i motorn. Smutsen virvlades upp medan jag pumpade.Ska försöka ta loss filter till helgen och kolla om man kan få ut smutsen. Det fanns ingen annan filter mellan tank och blåsan.
  11. Tack ska du ha för alla dina tipps. Jag ska följa dem och se om det blir en förbättring. Ville bara förklara att blåsan blir helt platt när man trycker ihop den, men att den blir rund igen när man släpper den. Men det var väl det du menade tror jag.
  12. Jag har i te hittat något filter än. Men ska ta en extra titt på bränslelednigen. Inget märkvärdig med tanklocket.
  13. Ja, man kan trycka den rätt platt. Det tar tid innan man får in bensin i blåsan kan man tycka. Blåsan byttes också vid servicen. Det kanske inte als beror på den heller.
  14. Hej. Hoppas på att ni kan hjälpa mig med mitt motorproblem, ge tipps hur jag ska gå till väga. Själv kan jag inget om motorer. Jag köpte en Runnö22 med en Johnsson 2t , 90 hk från 1986. Den blandar själv. I våras hade jag båten inne för service. Tändstift och oljor byttes och ny CDI box byggdes in. Jag observerade att det var svårt att få tryck på blåsan efter servicen. Första provkörning gick båten upp till 21 knop ungefär. Andra färden ville båten inte gå upp mer än 6-7 knop efter att motorn lät konstig när jag försökte gasa fullt. Jag behöver lära känna båten först tänkte jag. Några dagar senare fick vi upp båten till 12 knop och efter en vecka till upp till 26 knop . Sen bestämde sig motorn att den inte skulle gå upp i mer än 6-7 knop igen, blev dessutom svår startat. Jag misstänkte först gasreglage men funderade senare på elektronik fel eller att motorn inte för tillräckligt med bränsle. Är det skit i tanken? Innan jag bygger ut tanken tänkte jag höra med någon som kan mer än mig. Ska jag felsöka motorn eller ge mig på tanken först?
  15. Hej Baxlaget. Jo, jag läste ditt meddelande. Det kan ha varit så att jag hade trimmat den för mycket och motorn lät mer då dem inte fick tillräckligt vatten (?) Jag ska experimentera som du föreslog. Jag gick ut och trimmade ner motorn en hel del. Nu är den helt nertrimmad. Så ska jag börja åka i morgon när blåsten har lagt sig. Tack för alla tipps jag har fått här.
  16. Tack att jag får ta del av eran kunskap. Jag behöver ta vanligt alkydbensin då min motor blandar in olja själv.
  17. Hej. Som jag skrev i tidigare inlägg är jag nybörjare och vågar därför att ställa en förmodligen dum fråga. För inte så länge sedan visste jag inte att man kan tillta upp en utombordsmotor. Nu äger jag en sådan liten knapp och har använd den vid upptagning/sjösättning men inte under färden. Vid 10 till 11 kn vill båten börja plana. Gasar jag på mer reagerar motorn med oljud. Är det då jag tilltar upp motorn? Och hur mycket?
  18. Hej. Jag är nybörjare på sjön och har kunnat förvärva en båt med en Johnsson utombordsmotor 90 hk 2T från 1986. Jag har läst om möjligheten att tanka alkydbensin i stället för vanlig bensin med målet att minska miljöpåverkan. Min första fråga är om det kommer att fungera utan risker för motorn att tanka alkydbensin i stället för bensin? Jag har läst att miljöpåverkan minskas med 80 till 90 %. Betyder detta även att förbrukningen kommer gå ner om inte så stor andel av bensinen ( 2 dl per liter ) bara försvinner i sjön utan förbränning? Dvs. sparar man in något av det som alkydbensin kostar mer än vanlig bensin?
×
×
  • Skapa nytt...