Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Mataba

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mataba

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det finns ett rör som går genom alla skott på botten av båten till aktern där dyvikan sitter, men inget som du säger på sidorna tydligen. Så om vattnet kommit in via relings fästena eller fästena för pollarna. Borde inte gjort det för de sitter ganska dikt an mot skrovet. På varvet nämnde de att det kanske läckte in via sido tätningen där skroven är limmade. Kan ha läckt in under MÅNGA år sa de. Just nu vill jag bara att de tömmer vattnet innan vintern och att det skulle frysa och trycka sönder skrovet.
  2. Båten körs till Björlanda varv på Fredag. Detta får göras av specialister, då jag inte kommer åt vattnet utan att fördärva skrovet. Pratade med dem idag och de kan nog få ut vattnet, men sedan kommer det största problemet och det är var kommer vattnet in. Vattnet ligger antagligen i ett skott ca 1,5 m från fören på vänster sida och går sedan ner mot botten på båten. Skottet är ca 1 m brett. Vi får se vad prisberäkningen hamnar på. Gammal båt, men vi trivs med henne.
  3. Hej alla motorbåtsvänner Tog upp min Örnvik 510 CLX årsmodell 2001 och när jag kom hem och parkerade kärran med båten på, så gick jag runt och inspekterade och skakade på båten. Till min förvåning så hörde jag ett kluckande ljud av vatten på Vänster sida fram (sett från aktern),. Har googlat på svenska och engelska om detta. Dyvikan är urskruvad och inget kommer från de rören som ligger i botten på båten. Har kollat med avloppsrensaren och inget blockerat. När jag skakar på båten så kluckar det i vänster sida och ner mot kölen. Det låter som mycket vatten, men det vet man ju inte. Vill nu inte springa och borra en massa hål i skrovet på insidan för att hitta var vattnet finns. Vill gärna veta om det finns någon som kan tipsa om hur jag ska göra. Jag kan borra och sätta i en inspektionslucka, men då vill jag ju hitta vatten och inte flytskum. Någon som kan hjälpa i ärendet?
  4. Verkar så. Tycker också det är konstigt, men så är det.
  5. Hej Havsmusen Jag tog upp min Örnvik 510 GLX igår och hörde vatten skvalp på vänster sidan fram. Tänkte också på att borra hål på innersidan i skrovet, men undrar om det kanske finns ett sätt att försöka lokalisera var vattnet ligger någonstans? Var exakt borrade du upp och hittade vattnet. Det kommer inget vatten ur Dyvikan.
  6. Tack. Har nu beställt ny propeller.
  7. Hej Var ute med nyinköpta båten med en Johnson 70 Hk 89a. Allt gick bra och fint. Körde sedan 5 knop ca 20 Min skulle sedan gasa på. Motorn svarade inte på gaspådrag. Lade in neutral och sedan fram igen. Motorn svarade bra men gick dock inte upp i varv. Plötsligt släppte den drivet och gick upp i varv. Provade ett par gånger igen och samma fenomen. Stängde av motorn och startade igen. Då gick motorn igen utan problem och även på full gas. Vad kan det ha varit? Är lite orolig det ska hända ute på havet.
×
×
  • Skapa nytt...