Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Nixon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Nixon

  • Placering
    Kadett
  1. M_G, ja det är en akterspegelgivare. Ok, då vet jag vad som gäller. Tack för ditt svar Georg.
  2. Nixon

    Ekolod

    Skulle behöva få tips på ett bra ekolod till min Buster XL. Jag har redan Buster Q Fishfinder men då den tappar kontakt ganska snabbt vid ökande fart så tänkte jag montera in ett som klarar av att läsa av djupet vid 20-25 knop.
  3. Hej, Jag har tänkt montera en elmotor som komplement till min Yamaha F 130. Känns behändigare än en mindre utombordare. Hade då tänkt eget batteri samt dra snabbkopplingar så att det bara är att sätta dit motorn då vi ska iväg. Tänkte använda den till då vi ska iland där jag är osäker på botten och då tilta upp motorn helt och hållet samt om något motorstrul skulle uppkomma. Förstår att det måste vara en elmotor som är lite ”kraftigare” för att det skall fungera. Några tips på märke samt modell eller är jag helt enkelt ute och cyklar.
  4. Ok. Då vet jag vad som gäller. Tack för svaren 👍
  5. Hej, Jag har en Brenderup Easyline 1300 -19 (bromsad 80km/h) till min Buster XL -19. Förstår nu i efterhand att kvalitén inte är den samma som Fogelsta, vilket säljaren ville framställa. Har en fråga gällande hjullagren. Kan läsa mig till både och gällande vattentäta hjullager. Vissa säger att det bara är en skröna. Kan jag köra ner trailern så långt att vattennivån går över hjullagren? Kör dock aldrig ner längre än till fälgkanten men ibland skulle det vara guld om man kunde köra ner vagnen längre. Vad gäller egentligen?
  6. Hej Jorgen01, Om det bara är lite slipning och färg som behövs så är det okej för mig. Är bara osäker på om något annat skadats men så verkar inte fallet. Är nog ändå på väg att lämna in båten till en auktoriserad handlare för att fixa detta. Detta är som sagt inte mitt område och vill bara att det ska bli korrekt gjort. Tack för ditt svar👍
  7. Ok. Tackar och bugar för era svar 😊
  8. Hej, Jag har en Buster XL -19 med en Yamaha F130-19. Körde på en sten häromdagen som touchade båten (kan inte se någon skada) men skadade skädda samt rispade växelhus. Turligt nog hade jag tilltat upp motorn då jag var osäker på botten. Har ekolod men en stenrygg på botten körde jag oturligt på. Då jag tilltat upp motorn helt så ser jag att det endast tagit på nedre delen av skäddan samt rispat växelhuset. Motorn är ju nästan ny och gått endast 16 timmar. Har anmält skadan till mitt försäkringsbolag Länsförsäkringar där jag har maximal försäkring både gällande båt och motor. På motor självrisk 5 000 kronor. Har ingen större erfarenhet av båtar så vore oerhört tacksam på förslag på åtgärd. Ser att det går att köpa en ny skädda som skruvas eller annan som svetsas. Själv är jag inne på att vilja byta ut hela växelhuset. Propeller ej skadad.
×
×
  • Skapa nytt...