Jump to content
Wednesday 17 August 2022

HE08

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About HE08

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HE08

  Generatorrem kad 44

  Tack kossor och Georg_Ohm! Har bytt generatorremmen ikväll. Gick ganska bra, tack youtube för att folk lägger upp filmer på diverserembyten 😅 Ska kolla remmen när jag kört en bit. Imorgon ska det sättas dit ett nytt bränslefilter. Fick fel filter igen, databasen i butiken visar fel ersättnkngsfiltet, men nu ska det bli rätt 😅 Motorn är från 2003 ska ha drygt 700 h så det ska väl inte vara så mycket om man jämför med 7500h timmar på din kossor!? Eller skulle det stå 750h? En annan fråga, alla remmar som sitter på kad 44, om någon skulle gå av under körning kan då motorn haverera eller driver dom bara kompressor och servo. sa jag att båt och motor är ny för mig sedan två säsonger?
 2. HE08

  Generatorrem kad 44

  Tack kossor! Gällande turbon så har jag dålig koll på hur det fungerar. Kompressorn upplever jag fungerar bra men det är just i tillfället när turbon ska dra igång som jag upplever att det bara pyser till och sedan kommer inte turbon. Alltid när turbon slår till tidigare har ju varit precis efter pysljudet. jag ska kolla det svarta röret men också byta bränslefilter och se om det gör skillnad som Makro ovan var inne på.
 3. HE08

  Generatorrem kad 44

  Tack, har bytt det första bränslefiltret/vattenavskiljare!? Bränslefiltret vid motorn skulle bytas men gav mig fel filter så jag drog tillbaka det gamla. Det byttes inte förra säsongen. Kanske där skon klämmer. Får börja med att byta det filtret och se om det gör skillnad. Motorn är 20 år, osäker på om turbon bytts ut eller renoverats under den tiden…
 4. HE08

  Generatorrem kad 44

  Inte de vassaste knivarna i lådan. Mest för nödsituation, kanske bättre med nytt. Har du nån idé om livslängd på remmen.
 5. HE08

  Generatorrem kad 44

  👍 har några liggande i båten, dock inte flong nya.
 6. HE08

  Generatorrem kad 44

  Ja precis, hade hoppats på att bara ta bort multiremmen, men det kanske behövs ta bort stora remskivan!?
 7. HE08

  Generatorrem kad 44

  Generatorn snurrar lätt. Låt säga att jag körde i 7h i helgen. De första 3-4h ville inte turbon dra igång. Detta var dag 1. Dag 2 tog vi en kort tur och efter ca 30 min drog jag på och turbon kickade in. Ett glädjerus infann sig. Några timmar senare när det var hemgång kördes motorn så pass sakta att turbon inte var ett alternativ, det var efter en 1 dryg timme som jag kunde testa turbon och då var den inte jättevillig. När vi kört drygt 2 h så larmade batterilampan och summern. Det är då som remmen borde gått av. Jag får helt enkelt byta rem, starta upp och kolla hur mycket laddning jag har på batteriet när motorn är igång!? Någon som vet hur mycket generatorn ska ge?
 8. HE08

  Generatorrem kad 44

  Ja den är tandad och generatorn snurrar lätt. Blir fundersam över att remmen slitits av, men det kanske inte är någon konstighet. Bara otur. Jag kommer ju behöva ta loss remmen på bilden, den har någon form av spännskruv som sitter på ett mindre hjul.
 9. Hej alla! Tänkte kolla om det finns erfarenheter utifrån mitt scenario som utspelades i helgen. Har en kad 44 med kompressor och turbo. I fredags var första turen. När jag drog på ville inte turbon dra igång, den försökte men bara pös, kunde liksom inte ladda tryck. 4h timmars körning senare och dagen efter hoppade turbon igång. Fick den att gå under hemfärd men i slutet efter 2 h körning så fick den samma beteende som dag 1. Sista 10 min innan vi var framme rycktes/slets generatorremmen av. Förra ägaren bytte alla remmar för två säsonger sedan. Båten har efter det gått sparsamt. Jag har svårt att se sambandet mellan turbo och remmen, eller har någon en annan uppfattning. 1. Någon idé om turbon? 2. Slits en rem bara rakt av utan att det kan finnas yttre påverkan, ja absolut men inte vanligt? Remmen ska vara ganska ny, måndags ex!? 3. Läste om nån rem som ska spännas och ha ett spel på 5 mm. Remmen på bifogad bild behöver tas bort vid montering av ny generatorrem, har mer än 5 mm spel nu men ser fin ut. Som sagt, någon med erfarenhet som har tips. :) vänligen, Henrik
 10. Ok, tack för din tid!
×
×
 • Create New...