Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

JennyFlipper

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JennyFlipper

  • Placering
    Kadett
  1. Hej och tack för alla svar, kommer inte hinna ut till båten då det blev ett försäkringsärende och verkstan har tagit mina nycklar för att åtgärda felen. Jag kan återkomma med hur det blev till slut. Tycker att det inte gör något om man kopplar in motorn direkt utan huvudbrytare, men jag skulle ändå vilja att huvudbrytaren tar dem andra sakerna såsom kassettradio, lanternor och annan el på båten så det inte tjuvdrar om man glömmer nåt.
  2. Dem har sett båten efteråt och noterat detta. Det är inte lätt att se då det är en Flipper båt och elinstallationen är inte lätt att se om man inte stoppar in huvudet långt in i aktern...:)
  3. Jag har egentligen redan släppt det, jag litar på installatören, det är ju en firma som jobbat med båtar länge. Det är bara att barnen lånar båten och åker ut i sjön, jag vill inte att det ska hända igen när dem är ute på sjön, jag vill att det ska finnas en ordentlig huvudströmbrytare, är det nåt ska man kunna rycka ut denna och döda all ström, även strömmen till motorn.
  4. Hej Har redan gjort det, och enligt dem så är det inte deras fel, utan det är en "gammal" skadad kabel som varit felet. Det jag ville dubbelkolla är om det är rätt inkopplat? Men jag skickar fler bilder i em. Man vågar inte åka ut i sjön knappt.... MvH
  5. Det lyser en rödlampa vid stöldskyddet(Tändning?), där man sätter in halva nyckeln, den slutade aldrig att lysa. Den lyste starkt när huvudströmbrytaren inte var på, och den lyste lite halvt, när man vred på huvudströmbrytaren. När Vi kopplade ur batteriet så slocknade denna lampa helt.
  6. Jag är lite osäker på just det, jag får dubbelkolla det, ska till båten och städa ur nu så kan jag ta en titt ordentligt:)
  7. Hej Bytte motor för 1v sedan, efter bytet så märkte vi att säkerhetsbrytaren inte fungerar längre. Det blev på något sätt "tjuvkopplat" så att man gick runt säkerhetsbrytaren och den fick ingen funktion längre. Enligt företaget som bytte batteriet så ska den nya motorn alltid vara kopplad mot ström och inte gå via säkerhetsbrytaren.(Mercury motor) Vid besök på båten så tänkte Vi att vi skulle kolla vad säkerhetsbrytaren gör nuförtiden. Så vred om säkerhetsbrytaren, och efter ca 1min började det ryka från batteri förvaringens låda. Det visa sig att kabeln till strömbrytaren på minussidan, smält ihop och delat sig i två. Bilägger två bilder där man ser hur både plussidan är inkopplad och minussidan är inkopplad. Är det någon som kan förklara vad som hänt? MvH Jenny
×
×
  • Skapa nytt...