Jump to content
Tuesday 29 November 2022

jalixer

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jalixer

 • Rank
  Kadett
 1. Har köpt en båt med Penta AQ140 (B21) och har problem med att förgasaren flödar över av bensin. Motorn går kort stund men stannar sedan. Har bytt bränslepump och nålventil. Den får bränsle 100%, detta är kontrollerat. Jag tror att felet kan vara flottören (vinkel på flottör), dvs att den står i öppet läge. Jag behöver en kunnig mekaniker på plats som hjälper mig, finns någon som kan hjälpa mig eller tipsa om någon. (jag har varit i kontakt med bl a MICAB - som ska vara bäst i Stockholm - men de vill inte jobba med äldre motorer). Båten står på trailer och är flyttbar. FRÅGA: Finns någon i detta forum som kan tipsa om högklassig mekaniker som kan hjälpa mig, självklart betalar jag för hjälp. Uppskattar hjälp
 2. Ok. Då vet jag att inget fattas. Stort tack från alla er som engagerat er!!! Jag ska vika ner flikarna på låsbrickan så att den greppar tag ordentligt, tack för det viktiga rådet. Självklart ska jag först slipa/rugga och måla om både drev och propeller så allt blir redo för sommarens utflykter. tackar och bockar!!!!! 😀😀😀
 3. Hej Så ser min propellerplan + låsbrickan ut. På bifogad bild ser ni alla 4 delarna: - Propeller - 35 propellerkona - 35A som låser propellerkona och ska kopplas med låsbrickans klackar - 36 låsbrickan Verkar som om konstruktionen ändrats flera gånger. Frågan är om jag vågar lita på att låsskruv (centrumskruv 850889) ej behövs.... Har köpt denna låsskruv men den passar ej på min propelleraxel (den har inte inre gängor för låsskruv) Vad säger ni?
 4. Ja. Jag har 35A. Men låsningen med 35A och 36 känns otillräcklig. Varför borrad propellerkona om ingen låsskruv ska användas?
 5. Hej Här köpt en båt med Volvo Penta 270 drev. Vill få hjälp av er med montering av propeller. Har propellerkona som är borrad i toppen. Ska vara en låsskruv (850889 penta.nr). Men...min propelleraxel är inte borrad med inre gängor för låsskruven så min fråga är: - behövs låsskruv? Den kan ju inte fästa propeller samt propellerkona i propelleraxel Tidigare ägare säger att de enbart låste propeller med låsbrickan (se bild) som monteras innan propellerkona. Vill inte tappa propellern i vattnet... 😁😁😁 Är det någon som känner igen sig och kan hjälpa mig. På alla marinbutiker får jag högst oklara svar. Vet ej vad som gäller. Uppskattar er hjälp.
×
×
 • Create New...