Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Robertpez

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Robertpez

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag kanske är lite halvdan på att rita. Det grå ovanför det blå ska föreställa motor och motorkuddarna. eller så fattar jag fel?
  2. Hejsan Jag ska till och stoppa in en ny motor, Vetus 45 i vår Comet 26. Motorbädden är dock för bred. Tassarna kommer bara över ca 10mm på vardera sida. Tidigare motorn hade järn som låg ut över kanten som motorn vilade på, men dom var skruvade i plasten och hade gett med sig. Min tanke nu är att göra samma sak, fast bulta fast och göra det som ett ”T” (blått) så att jag kan bulta både uppepå och från sidan. Ev svetsa dit några bitar som stöd också (rött). Vad tror ni om det, tjocklek, material? Rostfritt eller finns det något alternativ?
  3. Hejsan Det började läcka runt hylsröret på vår snipa, Comet 26. Nu är propeller med Axel och hylsrör borttaget. I hålet som är solid så verkar det vara betong? och sedan eventuellt epoxy mellan hylsrör och betong, men det är i så fall ett väldigt tunt lager. Min tanke är att såga ur en bit pensla på epoxy, trycka tillbaka och sedan plasta in ändan och bygga upp igen, samt någon form av platta med gäng för skruven. Det satt fransk träskruv i den nu. Hållaren i slutet på hylsröret har ett bredare parti, vilket ställer till det i mina tankar. Har ni någon idé om hur jag skall gå tillväga? Väldigt tacksam för alla tips och all vägledning jag kan få! /Robert
  4. Jag har ju hela ena sidan som är ”Hel”. Där är gängen i plasten hel och bultarna går att dra åt. Ser även skruvhålen från förra motorfästena. De verkar varit skruvade, fast med mindre skruv. Även dom direkt i bädden. Så bädden gjordes inte specifikt till den här motorn. Ska jag inte göra så då att jag gör exakt likadant, fast med större diameter. Borde ju inte bli sämre? Alternativt köra fransk skruv som kanske sitter bättre?
  5. Så här ser skruvarna/bultarna ut. verkar vara fångade direkt i plasten.
  6. Det är gängor, en gängad bukt med sexkants-skalle. Har lyst och försökt skrapa kanten för att känna om det är metall i hålet. Men verkar inte vara det. Går heller inte att komma åt baksidan. ska jag byta dem mot fransk skruv?
  7. Hejsan jag har en Perkins M50 inombordare som motorfästena är monterade på två metallskenor som är bultade med sju bultar vardera på glasfiberhyllor plastade i skrovet. På ena sidan låg alla bultar helt löst. Som om motorn dragit upp hela skenan med bultar så inga gängor är kvar. Jag har försökt känna och titta om det sitter plåt under. Men det verkar vara gängade direkt i glasfibern. Men det är inte skruv, utan bult. Kan det stämma? Hur gör jag enklas för att kunna skruva åt dem? (Kommer inte åt baksidan) Finns det någon form av expanderbult, eller ska jag gå upp en storlek och testa gänga direkt i? Tacksam för tips!
  8. Hejsan jag har köpt en Flipper 510 HT som låg i Mälaren och är bottenmålad med mjuk färg som färgar av sig när jag drar blött finger mot. jag kommer att ha den på trailer, utan båtplats. Behöver jag ta bort färgen för att få lägga i båten och åka några timmar i en insjö? förstår inte riktigt det här med huvudsaklig förtöjningsplats. Trailer, hittar ingen info om vad som gäller då. Om jag skrapar bort färgen med hjälp av färgborttagningsmedel, behöver jag behandla med något efter då?
×
×
  • Skapa nytt...