Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Trrttsch

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Trrttsch

  • Placering
    Kadett
  1. Å så bra! Vilket guldforum detta är. Fattas bara att ni kommer hit och gör arbetet också. 🙂 Tack för hjälpen alla.
  2. Precis, drar upp den på en enkel träramp så den ligger inte i långa perioder. Men funderar på att iom att det färgat av sig på rampen kanske det inte är tvåkomponentslack den är målad med? Och jag läste nånstans att man inte ska måla tvåkomponentslack över enkomponentsfärg.
  3. Ah! Ja, han var storkund på Biltema så det verkar troligt. Är det Polyuretanlack ni menar? https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/lackfarger/polyuretanlack-2000041282 Det står att den inte ska användas under vattenlinjen. De har också hård bottenfärg och den finns i blått. Kan det va nåt? https://www.biltema.se/bat/batvard/batfarger/bottenfarger/hard-bottenfarg-biocidfri-2000042081 Blå eller grå spelar mindre roll men hållbart, lättarbetat och billigt uppskattas. 🙂
  4. Ah, ja så är det nog. En del av färgen har släppt när jag dragit upp båten på en trä-ramp så den sitter inte så bra. Att slipa bort all färg och ersätta med topcoat verkar besvärligt så det får bli samma färg igen. Ska rota igenom förråden om det finns nån gammal restburk så jag ser vilken det är. Tack för hjälpen!
  5. Tack för bra svar. Den blå färgen på båtem ät alltså det som kallas topcoat? Och jag har kollat lite YT-filmer men som sagt, en del använder epoxy och andra polyester. Ville ha tips på vad som passar just denna båt.
  6. Halloj! Innan farsan gick bort för snart två år sedan köpte han en liten plast(?)båt av lokala fiskeföreningen som han rustade upp och gjorde fin. Nu fick jag för mig att testa den och typiskt nog slet den sig från sin ramp i det här jäkla blåsvädret under natten och slogs mot den steniga stranden så det blev flera hål. Det finns mycket info på nätet om hur man lagar men jag är ändå osäker på hur man gör det på ett bra men billigt sätt. Hittade den glasfiberväv från Biltema han använt tidigare men vad ska man pensla med? Epoxy, polyester, gelcoat... Bifogar lite bilder. Är det en plastbåt eller glasfiberbåt? Eller är det samma sak?
  7. Hej igen! Jag har fått tag på en Nilsson i Växjö via annons på blocket och han hade en sån. Han rekommenderade även en ny impeller och gav tydliga instruktioner om hur man byter den. Väldigt bra service.
  8. Hej! Vet någon här var man kan få tag på propellerkon(?) till en Archimedes Penta 550 Offshore från 70-talet? Alltså den lilla plastgrunkan längst ut på axeln som håller brytpinnen på plats. Farsan gick bort för snart två år sedan och jag tänkte få igång hans gamla Weedo GT med ovannämnda motor. Han hade plockat av propellern som stöldskydd och när jag försökte sätta tillbaka den missade jag att det behövs en saxsprint som håller fast konen. Det gick bra att åka till grannen och lägga till men när jag skulle hem igen hade propellern ramlat av. Som tur är låg den rakt under på botten men konen hittar jag inte. Man kanske kan sätta dit en vanlig bult och låsmutter men vet inte om det är en bra idé. /Tobias
×
×
  • Skapa nytt...