Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

AsprouForsberg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av AsprouForsberg

  1. Kärran byggdes om lite och lackades för bättre känsla och båten kom upp utan större bekymmer. Var superivrig att få ut den från vintervilan så i slutet på mars tyckte jag att det var dags att skotta fram henne 😁 Tyckte målningen inte gjordes rättvis så jag beslöt mig för att matta ner och måla en gång, det blev bättre men man ser ingen skillnad på bild. Motorn snurra igång på ett halvt varv och spann som en katt direkt, så himla skönt och stor skillnad i tillit jämför med den Johnson 140 tvåtaktare vi hade förut! Det blev en kort tur med lite vind men en mycket nöjd kapten! Håller på att bygga ett bord till fören också, slänger in lite bilder när det är färdigt. Önskar er en trevlig sommar!
  2. Troligen sista turen för i år och det var en fantastisk sådan! Riktigt härligt väder och vi hittade ett nytt guldkorn för bad och picknick. Nästa helg blir det nog upptagning. Ska bygga om trailern något för att underlätta rampupptagning, tidigare har båten tagits med kran men jag vill helst undvika det.
  3. Nästan precis ett år senare låg vi på samma ställe för bad och picknick! Vi är extremt nöjda med båten! Har varit ute vid ca tio tillfällen, och alla är total succé! Har ca 12 gångtimmar och vi har gjort av med ca 7 liter Aspen diesel. Motorn går väldigt fint och ryker knappt något.
  4. Tack så mycket! Jo det har jag inte bara funderat på utan dessa ligger i båten redo att skruvas dit. ville se vart tamparna tog vägen så det inte blir onödigt mycket brytningar.
  5. Färdigskruvat och dags för tur. lite kylig vind men annars var allt perfekt!
  6. Tack för tipset! Men jag undrade mer om vad den typen jag har heter och hur den fungerar samt hur jag underhåller den.
  7. Grenröret fixat! Började med att blästra det och passade in en stadig bit stålrör. Sen slängde jag in det i grillen på max. Svetsade och värmde för att sedan slipa och in i grillen igen. Efter att långsamt tappat värme så var det dags för lite färg, värmebeständig! härdade också i grillen en timme. Som nytt! Mycket nöjd.
  8. Båten ligger i sjön! Som jag skrev tidigare provkörde jag motorn på land i ca 90min, trodde jag var safe. Men inte! Tippade i båten utan problem, startade och i trettio sekunder gick den fint. vatten spottade och jag skulle ge lite gas för att laddningen skulle hoppa igång. Poff! Det gick 30 sekunder till, hmm nu spottade den inget vatten längre.. öppnade huven och det var fullt med avgaser. Någon tidigare ägare hade lagat ett stort hål i avgaskröken med aluminiumtejp.. det sprack och avgasslangen fylldes med vatten. Försökte laga det provisoriskt för att komma till båtplatsen, det gick men knappt! Böjen åkte med hem, slipade bort dåligt gods och planerar att svetsa dit nytt material med TIG. Allt annat gick bra ink resan på 5mil i 30km/h.
  9. Är det någon som vet vad detta är för typ av axeltätning? Är den gammal? Hur ska jag underhålla den? När det är dags för byte, vad rekommenderar ni att byta till?
  10. Kapellet klart. Blev väldigt enkelt gjort, inte supernöjd men det fyller sin funktion!
  11. Båten är så gott som klar! Ska skruva fast förtöjningsprylarna när jag vet hur den ska ligga vid bryggan, dessa ska också blästras innan. Motorn har jag också provkört, ca 90min och allt funkar prima. Är väl inte mycket att orda om, slänger upp lite bilder och ses vi i norra Vättern så ropa gärna hej! Nedan kommer lite bilder på hur den såg ut innan och några dagar in i renoveringen. Här var jag lycklig och odödlig.. På lördag ska vi lägga i den, återkommer med rapport.
  12. Hur f-n ska jag få ordning på det här?! Har ni några tips? vart börjar jag?
  13. Bygget fortsätter! Humöret och orken tryter rejält nu, vill bara få i den i vattnen så jag kan släppa det. Stoppa i en stävögla och putsa till lister och plåten lite. Lister monterat, har även bockat till kapellbågar blev tre stycken totalt, dags att sy kapell..
  14. Fick igång motorn precis! startmotorn bråkade lite men efter rengöring och puts blev den som ny. luftade bränslesystemet sen hoppade den igång. Superskönt! kan man lägga in filmklipp på något sätt?
  15. Målade sväng till, blev kanske inte helt nöjd men får se hur det ser ut efter det härdat. Fick en del matta fläckar.. Fortsatte med något roligare, Teakmatta! behöver köpa mer då det inte räckte riktigt. men kul att klippa och klistra lite.
  16. Tack, Bra tips med flagga också! ska köpa en trästång och flagga.
  17. Ett av två lager färg är lagt! Gick på international perfection, rollad och efterstruken med pensel, utan förtunning. Blir mycket nöjd! lägger nästa och sista lagret imorgon.
  18. Tack! Jo det blev lite omtag, hade dessutom lite semester att ta ut då jag har haft en vecka med bara båten! länspump finns och är kopplad med nivågivare direkt på batteri. Det kommer bli ek-lister på mattskarvarna och mellan fribord/reling.
  19. Fortsättning följer! tveksamt om det finns något intresse men det är roligt att ha en tråd att titta tillbaka på om några år! Det var dags för att plasta! För styrka och vattenskydd. Sen blev det en del glasfiberspackel för att jämna till kanter och skarva samman reling med fribord. Det slipades ner och blev jämt och fint. Slängde sedan på färg på inredningen det kommer komma på en matta över men mest för att skydda från vatten. Sågade också upp en lucka i aktern till förvaring och komma åt alla delar på båten. Slipat ner friborden för att måla på ny färg. Börjat klä inredningen med matta, svårare än jag räknat med som vanligt men det blir bra till slut. Dragit el till motor. Två batterier, start plus förbrukare. Tar med båten till jobbet för att måla inomhus, det kommer ske till helgen.
  20. Nu är allt inklätt! Ska göra ett lager till på sittdelen för att få till luckor. Ryggstöden gjorde jag medvetet något högre för att sedan planhyvla ner till rätt mått och kurvor, blev riktigt nöjd! Före: Efter: Denna gjordes också lite bredare, även den planhyvlad till rätt mått och vinklar. Kommer plastas. Relingen klädd, också hyvlad.. denna kommer också plastas i nästa steg. Sitsar, ryggstöd och durk kommer kläs med matta, funderar på om det ska målas innan?
  21. Tack! Har köpt 15W-40 mineral, verkar som om många kör med det.
  22. lådan börjar bli redo, har beställt panel och lite sånt, kommer behandlas med bets. Har tagit ledigt från jobbet några dagar och hoppas få tillräckligt med flyt så det går att sjösätta i år.. har börjat klä in stommarna med 12mm plywood. Inte många räta linjer att utgå ifrån så det tar tid. fortsättning imorgon!
  23. Fråga: hur ljudisolerar ni era lådor? tänkte bitumen papp först, sen 20mm skummisolering? Båda från Biltema.
  24. Börjat på en låda till motorn. Styrning, reglage, mätare och el ska in också. Funderar lite på ytbehandling om jag ska olja, måla eller lacka. Vad tror ni?
  25. Det tvärdog där.. Hade ingen riktig lust när det började bli svalare eftersom båten står ute. men nu har gnistan tänds igen! Vet inte hur många hundra timmar jag funderat på hur jag ska gå till stommarna till sofforna bra och det känns bra! Stadigt blir det och rakt även om båten är sne som bara den! Har även köpt delar till bränslesystemet och elen, så det kommer också! Nästa blir att klä in allt med plywood, känns lätt men det blir nog en del jobb.
×
×
  • Skapa nytt...