Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

DennisTheMenace

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om DennisTheMenace

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej och tack för alla svar! Jag själv ser inte att det är skum, vad får er att tänka det? Är det färgen, att det är ljust? Båten har en inplastad blyköl vilket jag inte har erfarenhet från sedan innan. Däremot tänker jag att det är en bit av plasten som har skrapats bort men att det inte har nått in till blyt. Jag kommer inte riktigt ihåg men jag tror allt var hårt när kände på det. Har mailat en båtreparatör men truckföraren som lyfte båten tyckte inte skadan såg så farlig ut.
  2. Jag ska ta och höra med någon båtreparatör då!
  3. Det är två olika märken men som antagligen är från samma skada. Tycker du det är en rejäl smäll? Ser ut som att det skavt av en bit av plasten, tänkte att jag spacklar till det med epoxi inför nästa säsong. Båten seglar bra och jag tror inte att något mer kan gå sönder an att låta den vara i vattnet. Eller vad tror du? Bifogar en till bild om det hjälper.
  4. Hej, tack för svar och ursäkta att jag uppdaterar sent! Bifogar bilder på skadan. Valde att låta båten vara i vattnet och ha en segelsommar så fixar jag detta till våren.
  5. En sån variant hade kanske varit något! Jag är dock lite skeptisk mot att lägga metall mot metall. Det kan ju skava upp öglan så att nästa person får förslitningsskador på sin tamp. Verkar logiskt! Som ChristerN sa gissar jag att det inte sker särskilt mycket skav över en natt. SXK bojar som jag har lagt till vid har också haft extremt lena öglor, men det är väl smart att inte låta linan ligga och skava.
  6. Ok, så jag skulle kunna göra fast genom en pålstek i styrbord knape —> genom bojöglan —> och sedan till en pålstek i barbords knape?
  7. Hej, Det känns som jag har tittar runt överallt men varken hittat förklaring eller bild. När jag lägger till över natten vid en SXK boj exempelvis, ska jag då dra förtöjningstampen ett eller två varv runt bojtenens ögla och tillbaka till min båt? Ska jag knyta en pålstek i öglan och göra fast i båten? Ska jag dra tampen till ena sidan av båten eller ska jag använda båda knaparna i fören? Har någon en bild eller förklaring kring hur detta ska göras korrekt? Tackar!
  8. Hej, Köpte nyligen en Albin 79 och råkade åka på ett cementblock som någon lämnat i hamnen... Det gick inte särskilt snabbt men är ny på blykölar och undrar om någon vet vilka skador som kan ha uppstått? Min största farhåga är att kölen är inplastad och att det nu står och tränger in vatten i glasfibret som till vintern kommer frysa och orsaka böldpest. Jag vet heller inte hur kölen är infäst och om även något där kan ha gått sönder? Har någon lite mer info om Albin 79ans köl och kölinfästning vore jag väldigt tacksam! Kanske även en spreadsheet på båten? Använd gärna detta ämne till att diskutera andra tankar om båten! Med vänlig hälsning, Dennis
  9. DennisTheMenace

    albin 79

    Har inget tips men undrar själv om kölen är inplastad? Har nyligen köpt en Albin 79 och gick på ett omarkerat cementblock i en okänd hamn... vill veta om det finns risk för plastskador eller om det bara kan ha blivit ett jack i blyet.
×
×
  • Skapa nytt...