Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Rikard71

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Rikard71

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Inte powertrim på den som är på nu men har en i garaget som skall fixas till. Du tänker trimma ut motorn under färd?
  2. Jag har en 50hk och tycker det stöter rätt bra i 20kn.
  3. Men vad jag kan läsa mig till så har den djup v-botten? http://flipperbat.se/modellarkiv/flipper-470-gt-s/ Den är ju stabil både till sjöss och i hamn men möter man bara lite mindre vågor så slår det så passagerarna börjar oja sig. Kan det vara så att jag behöver tilta motorn för att få upp båten i vattnet?
  4. Hej. Jag har en flipper 470 GT och gillar båten men tycker den är väldigt stötig även i lite sjö, köra rakt genom vågor från andra större båtar är bara att glömma, eller kan trim av motor hjälpa till? Någon som har erfarenheter kring detta och kanske även förslag påtandes båtar med liknande storlek som är stabilare i sjö/vågor?
  5. Det visade sig vara en liten metallcylinder som lossnat från länkaget i kontrollen och orsakade glappet.
  6. Fast om jag kortar vajern så blir ju tomgången ännu högre. Problemet är att jagform välja på att kunna ha full gas och hög tomgång eller lägre och låg tomgång.
  7. Fick du nån ordning på det? Mitt reglage går inte heller tillbaka helt. Kan göra tillbaka reglaget nån centimeter till manuellt...
  8. Jag märkte nu att i reglaget så går inte armen hel vägen tillbaka. Jag kan trycka tillbaka armen så tomgångsrwglaget går ner dit det ska.
  9. Alltså jag ser inget fel med kopplingarna. Däremot så kanske dra tillbaka vajern i motorn nån centimeter utan att den rör sig i reglaget. Men när jag gasar och för tillbaka reglaget så går inte vajern hela vägen tillbaka i motorn. Kan det vara för långa kablar eller nåt?
  10. Nej, alltså när reglaget på motorn är i botten och det är en låg fin tomgång så räcker inte vajern ända fram tillfästet trots att jag skruvat ut ändarna så lång som möjligt både till motor och reglage. Push/pull? Vet jag inte riktigt vad det är men reglaget drar kabeln framåt när jag för reglaget framåt.
  11. Grejen är den att jag jag har justerat ut skruven så mycket det går i motorn för att inte få för hög tomgång men då känns det som jag inte får full gas istället. Men jag ska kolla hur mycket vajern rör sig i motorn när reglaget är Max.
×
×
  • Skapa nytt...